A luxus márkák Kínában gyártatnak, luxus fogyasztók a hazai felé tendálnak?

Hazai luxus termékek iránti kereslet növekedése Kínában

hirdetes

Egyre inkább magukra találnak a kínai gyártók: mind a Coach, mind a Burberry luxus márkák Kínában gyártatnak. A luxus termékek piaca inkább az egyediség, exkluzivitás felé tendál, ami a kínai gyártóknak kedvez.

Luxus cégek gyártatnak Kínában

A luxus fogyasztók számára is egyre fontosabb, hogy hazai terméket vásároljanak, a legutóbbi kutatások mindenképpen ezt támasztják alá.

Már sokan várják azt a piaci fordulatot, amelynek köszönhetően egyre több országban a nyugati luxus termékek helyett hazai luxus termékek iránti kereslet fog növekedni. Kínát hozva fel példáként ez a változás három dimenzióban is jelentkezik:
Az első egyértelműen a kulturális örökséghez való ragaszkodásban keresendő. Tavalyi évben a művészeti tárgyú eladások Kínában elérték a 60,8 milliárd USD-t, amely 30 %-ot jelentett globálisan nézve. Ennek hátterében egyértelműen az állt, hogy a kínai gyűjtők igyekeznek ultra magas összegekért ugyan, de országuk történelméből vásárolni egy-egy darabot, hasonlóan más országokhoz tapasztaltakhoz, pl. ez volt a helyzet 5 évvel ezelőtt Oroszországban is.

hirdetes
A másik megfigyelhető trend  az egyre nagyobb tudatosság az újgazdagok körében. Miközben a kínai vásárlók számára továbbra is elsődleges a márkajelzés a luxus termékek piacán, azonban egyre inkább tapasztalható az, hogy a minőség és exkluzivitás iránti igényük erősebb, mint márkafüggőségük.
És végül, de nem utolsósorban egyre inkább magukra találnak a kínai gyártók is. A külföldi márkák is alátámasztják ezt: mind a Coach, mind a Burberry Kínában gyártatnak, a Burberry pedig egyenesen a következőt nyilatkozta: Azért hiszünk a kínai előállítású termékekben, mert Kínában hihetetlen minőséget képesek előállítani, és ez az amit a vásárlók elvárnak tőlünk. " A divat világán kívüli befektetéseket nézve például a Rotschield nemrég indította el az első Lafite ázsiai borászatot Kínában, amit gyorsan követett az LVMH hasonló beruházása.
hirdetes
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Hamarosan indul a legjobb hazai fesztivál, a Balaton Sound!

2018-06-22

Hamarosan indul a legjobb hazai fesztivál, a Balaton Sound!

A fesztiválok szerelmesei idén sem maradnak a hihetetlen Balaton Sound nélkül! Július elején ismét elstartol az egyik legjobb hazai és nemzetközi fesztivál a Balaton Sound, melyet a szokásokhoz híven ismét Zamárdin rendeznek meg! Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mit tartogatnak idén számodra a szervezők!

Hamarosan újra Anna-bál – az év legpompásabb eseménye!

2018-06-26

Hamarosan újra Anna-bál – az év legpompásabb eseménye!

Júliusban újra megkezdődik a sokak által várt Anna-bál Balatonfüreden! A hagyománnyá vált bált idén már 193. alkalommal rendezik meg, mely idén is pazar lehetőségekkel várja a látogatókat! Cikkünkből megtudhatod, hogy mi is pontosan az Anna-bál története, jelentősége és megtudhatod, hogy melyek az idei év szenzációi!

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

2018-07-04

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

Ma elrajtolt az egyik legnevesebb hazai fesztivál, a Balaton Sound! A fesztiválozás szerelmesei idén is találkozhatnak a megszokott kiváló minőséggel, a legjobb zenékkel, tengernyi programmal és a gyönyörű Balatonnal. Az idei fesztiválon azonban kiemelt szerepet kap a biztonság is, melyet egy új programmal segítenek elő!

Tippek káosz nélküli céges rendezvényszervezéshez

2018-07-25

Tippek káosz nélküli céges rendezvényszervezéshez

A céges rendezvényszervezés nagy falat lehet egy kezdő számára, főleg ha nem is a rendezvényszervezés a szakterülete! A teher megkönnyítése érdekében cikkünkben összegyűjtöttünk 3 és 1 bónusz tippet igazán kezdő rendezvényszervezőknek, amelyek betartásával elkerülheted a kalamajkát!

hirdetes
divat

Szótár

Kereskedő tanfolyam

Kereskedő tanfolyam   A kiskereskedelem mindig is a világgazdaság egyik húzó... Tovább

Unterlieck

Az unterlieck a nagyvitorla (Gross) alsó éle. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.