Van egy jó hírünk, mert otthon is készíthetünk mi magunk pörkölt és húsleves kockákat, amelyek bármikor a rendelkezésünkre állhatnak.
Pörköltkocka
2 db paradicsom
1 db paprika
2 fej hagyma
só, bors, delikát, fűszerpaprika
1-2 teáskanál fokhagymakrém
2-3 db bolti pörkölt kocka
étolaj
fél liter víz
A zöldségeket vágjuk jó apróra és forró olajon pirítsuk meg őket. Ízlés szerint fűszerezzük, tegyük hozzá a fokhagyma krémet és a bolti pörkölt kockát, öntsük fel vízzel és sűrűsödésig kavargassuk. Ha kész, várjuk meg, amíg kihűl és egy jégkocka formába öntsük szét és tegyük a fagyasztóba. Ha bármikor szükségünk van rá, csak nyúljunk a méhütőbe. Kb. 20-30 pörkölt kockát kapunk.
Forrás

Vegyük meg a boltban kapható húsleves kockát és 5 dl vízzel főzzük fel. Ekkora mennyiségbe körülbelül 3-4 kockára lesz szükségünk. Amikor intenzív, sötét színűvé változik vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni és a pörkölt kockához hasonlóan fagyasszuk le. Ugyanezt elkészíthetjük gulyás levesből és halászléből is.
Mindkét kockát csomagolhatjuk alufóliába is, ami egyszerűbbé teszi a későbbi használatot. Fontos, hogy fagyasztóban tároljuk, mivel tartósítószert nem tartalmaz, így a fagyasztás elősegíti a hosszabb tartósságot.
Forrás