Eladó egy hegy Angliában 675 millió forintért

hirdetes

Hegy eladó 675 millió forintért Angliában

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A hegy már több száz éve egy gróf család tulajdona, akik kénytelenek megválni néhány értéküktől ahhoz, hogy ki tudják fizetni az adósságaikat. Ezért bocsátották áruba a Blencathra-hegyet.

Hegy

Az eladó, akitől meg lehet vásárolni a hegyet, nem más, mint Gróf Hugh Lowther. A Blencathra-hegy már több száz éve családja tulajdona, azonban a grófnak az utóbbi években rendesen meggyűlt a baja az adósságokkal, ezért kénytelen megválni néhány dologtól. Nemrégiben egy tájképet adott el nem kevés összegért, viszont még az se volt elég arra, hogy kifizesse a tartozásokat. Ezért most úgy gondolja, hogy áruba bocsát egy hegyet, ami az angliai Lake Districtben található. Bár nem tudom, ki fogja megvenni ezekkel a feltételekkel.

Hegy

A hegyről tudni kell, hogy 868 méter magas és többnyire kopár, építkezni nem nagyon lehet rajta, de legalább szép a kilátás. Viszont az építkezés nem is a körülmények miatt ütközik akadályokba, hanem a szigorú szabályozások miatt. Tehát aki egy hegy tetején képzeli el álmai otthonát, az keressen egy másik eladó hegyet, hacsak nincs fölöslegesen 3 millió dollárja. Viszont a hegy megvásárlója nemcsak egy heggyel lesz gazdagabb, hanem lordságot is vesz, ami így fog hangzani: „Lordship of the Manor of Threlkeld”.

Hegy

Csak az értékek összehasonlítása végett: a festmény, amit a gróf eladott, egy Turner tájkép volt, ami 2,37 millió dollárért kelt el. A hegy pedig mindössze 3 millió dollárért eladó. Habár így is hatalmas összegekről beszélünk, azért érdekes belegondolni, hogy egy tájkép és egy hegy értéke között kicsivel több mint fél millió dollár a különbség. Bár ha lenne a hegyen egy kastély, vagy egy luxusház, biztos sokkal drágább lenne.  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz. Tovább

A parafa tömítőanyag

Parafa tömítőanyag: tömítésre és hőszigetelésre a parafát paratölgyből készítik... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 232

Átlagos értékelés: 5.0

utazás