Eladó egy hegy Angliában 675 millió forintért

hirdetes

Hegy eladó 675 millió forintért Angliában

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A hegy már több száz éve egy gróf család tulajdona, akik kénytelenek megválni néhány értéküktől ahhoz, hogy ki tudják fizetni az adósságaikat. Ezért bocsátották áruba a Blencathra-hegyet.

Hegy

Az eladó, akitől meg lehet vásárolni a hegyet, nem más, mint Gróf Hugh Lowther. A Blencathra-hegy már több száz éve családja tulajdona, azonban a grófnak az utóbbi években rendesen meggyűlt a baja az adósságokkal, ezért kénytelen megválni néhány dologtól. Nemrégiben egy tájképet adott el nem kevés összegért, viszont még az se volt elég arra, hogy kifizesse a tartozásokat. Ezért most úgy gondolja, hogy áruba bocsát egy hegyet, ami az angliai Lake Districtben található. Bár nem tudom, ki fogja megvenni ezekkel a feltételekkel.

Hegy

A hegyről tudni kell, hogy 868 méter magas és többnyire kopár, építkezni nem nagyon lehet rajta, de legalább szép a kilátás. Viszont az építkezés nem is a körülmények miatt ütközik akadályokba, hanem a szigorú szabályozások miatt. Tehát aki egy hegy tetején képzeli el álmai otthonát, az keressen egy másik eladó hegyet, hacsak nincs fölöslegesen 3 millió dollárja. Viszont a hegy megvásárlója nemcsak egy heggyel lesz gazdagabb, hanem lordságot is vesz, ami így fog hangzani: „Lordship of the Manor of Threlkeld”.

Hegy

Csak az értékek összehasonlítása végett: a festmény, amit a gróf eladott, egy Turner tájkép volt, ami 2,37 millió dollárért kelt el. A hegy pedig mindössze 3 millió dollárért eladó. Habár így is hatalmas összegekről beszélünk, azért érdekes belegondolni, hogy egy tájkép és egy hegy értéke között kicsivel több mint fél millió dollár a különbség. Bár ha lenne a hegyen egy kastély, vagy egy luxusház, biztos sokkal drágább lenne.  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Özni

 Kötélvezetõ karika. Tovább

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes