A hét tenger története

hirdetes

A hét tenger története

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A „hét tengert” sokan hallhatták már kalózos filmekben, vagy olvashatták olyan regényekben, amelyek a tengerészek életét is érintik. De mit is értünk pontosan „hét tenger” alatt?

A hét tenger története

Habár a tenger egy nagyméretű, sósvizű tóra, vagy valamelyik óceán (vagy nagyobb tenger) egy kisebb részére utal, azt, hogy mit is jelent valójában a „hét tenger körbehajózása” már nehezebb megfogalmazni. A „hét tenger” – mint ahogy azt már említettük – gyakran hallható tengerészek (vagy kalózok) szájából, de hogy melyik hétről van szó, abban nem mindenki ért egyet feltétlenül (vagy egyáltalán arról, hogy mindig ugyan azt a hetet jelzi, vagy lehet szó másokról is).

 

A hét tenger – csak egy idióma?

 

Sokak szerint a hét tenger csupán egy idióma, ami lényegesen több tengert, vagy akár az összes óceánt magába foglalja a világon. A kifejezést feltehetőleg Rudvard Kipling tette népszerűvé, aki 1896-ban The Seven Seas (A hét tenger) címen adta ki verseinek gyűjteményét. A kifejezés azóta számos népszerű dal szövegében is feltűnt.

hirdetes

 

Miért pont hét?

 

A hét mind történelmi, mind kulturális, mind pedig vallási szempontból nagyon jelentős szám. Valójában bárhová nézünk, valamilyen formában találkozhatunk vele: a hét 7 napja, a hét törpe, a szivárvány hét színe, a világ hét csodája, a meditáció hét csakrája, és így tovább. Már a mítoszok kora óta kíséri a legendás történeteket is, ezért nehéz olyan kultúrát vagy vallást találni, ahol a hetes ne szimbolizálna valami fontosat.

hirdetes

 

Szóval melyik is a hét tenger?

 

Mint azt említettük, sokan vitatják, hogy a hét tenger melyik hét tenger is valójában, vagy hogy különböző kontextusokban más és más tengereket is jelenthet-e. A legtöbbek szerint a következő víztestek azok, amelyeket az ó- és középkori Európában a hét tengernek véltek az emberek. Mivel akkoriban a világ még csak a „felfedezett” területeket jelentette az emberiség számára, így nem meglepő, hogy többségük a Földközi-tenger közelében helyezkedik el. Nézzük, melyek ezek, a következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonfűzfő - Marina Fűzfő

A balatonfűzfői Marina Fűzfő közforgalmú, 206 cölöpös hajóhellyel rendelkezik, ebből 10... Tovább

Viharfock

Viharfock - a legkisebb méretü orrvitorla Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 147

Átlagos értékelés: 5.0

érdekességek hajó sport tenger,óceán túra utazás Vitorlázás