Íme a Hévízi Tófürdő

hirdetes

Íme a Hévízi Tófürdő a múltban

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Balatontól nem messze található Hévíz települése, melyet az ottani Tófürdő tett igazán híressé. Orosz és magyar turisták kedvenc helyévé vált az idők során. Mutatjuk a múltját!

Íme a Hévízi Tófürdő múltja

A Fortepan segítségével mutatjuk be kicsit jobban a Hévízi tavat, illetve annak a múltját.Az 1960-as évekig kutattunk a fotók után, hogy hogyan is festett anno ez a mára már kultikusnak tekinthető hely.Kultikus igen, mert egyrészt a magyar emberek egyik kedvenc helye lett az idők során, mivel a reumatikus betegségekben szenvedők itt tudják a legjobb módon kikúráltatni magukat. 

 

 

Másrészt viszont nem csak a magyarok miatt lett híres, mivel Oroszországból is tömegével érkeznek ide a gyógyulni vágyók. Olyannyira igaz ez, hogy itt a magyar és a kötelező angol  mellett az orosz lett a harmadik hivatalos nyelv.Természetesen nem csak ezekről a helyekről érkeznek ide turisták. Európa szerte híres és jó pár ismertebb személy is megfordult itt már korábban. Összességében úgy néz ki, hogy külföldön ismertebb desztinációról beszélünk  esetében. A magyar ember (főleg a fiatalabbak és a családok) többnyire megállnak a Balatonnál. 

hirdetes

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Hepatítisz védőoltás

Hepatitis A elleni védőoltás Kinek lehet beadni a hepatitis A elleni védőoltást? Mikor... Tovább

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes