Így omlik össze egy híd

hirdetes

Így omlik össze egy híd

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ilyet sem láthatunk minden nap: felvételeken mutatjuk be, hogy hogyan omlik össze egy híd. Nem lehet minden nap ilyet látni és valóban páratlan "élmény".

Elképesztő felvételek a híd összeomlásáról

Mára már tananyag, az erlettentő példa. Nem manapság, egészen pontosan 1940-ben történt ez az eset. Az USA észak-nyugati részén lévő Tacoma és Gig Harbor városokat összektő Tacoma- híd történetét és annak végét mutatjuk most be. A legendák szerint már az építőmunkások számára is ganús volt az építmény- igazuk is lett, persze csak később.

 

Észleleték a problémát magasabb szinten is, ezért megbízták Frederick Burt Farquharson professzort, hogy az akkor szabad szemmel még  nem látható kilengésre, valamiféle megoldást találjon ki. 2 ötlet is eszébe jutott, azonban már egyiket se valósíthatta meg.  

 

1940 november 7-én reggel  38 mérföld/órás szél támadt a környéken. Ez nyilván még nem lett volna akkora baj. Azonban ez a szélerősség még fokozódot, aminek hatására már 60 és 150 centiméter közti kilengést produkált a híd.Ez a folyamat végül tovább generálódott és egyre nagyobb lett. Annyira, hogy a végére már a hídpálya 45 fokos szögig csavarodott. 

hirdetes

 

Leonard Coatsworth, a Tacoma News Tribune szerkesztője volt olyan bátor vagy inkább felelőtlen, hogy felmerészkedett a hídra, de nem jutott át a másik oldalra. Az utolsó pillanatban sikerül kimenekülnie. A megdöbbentő jelenet a második oldalon látható az estről!

 

Elképesztő felvételek a híd összeomlásáról

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

Bavaria 31 cruiser

Bavaria 31 cruiser, technikai adatok Nettó ár: 55 000 EUR Hossza: 9,76... Tovább

Kiel

A kiel(ejtsd: kíl) a hajó tőkesúlya. A kielt nem lehet felhúzni, a hajót ellensúlyozza,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 126

Átlagos értékelés: 5.0