Ezekről a robotokról első látásra meg nem mondaná senki, hogy nem emberek

hirdetes

Hírolvasó robotok

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tokióban olyan robotokat mutattak be, amik az emberek kiköpött másai. A robotok a bemutatón felolvasták a híreket és még egy időjárás jelentést is tartottak.

Élethű robotok

Japán egy újabb bizarr találmánnyal lett gazdagabb, ugyanis a Technológiai és innovációs múzeumban nemrég mutatták be a hírolvasó robotot. A robotok meglepően élethűek, akárcsak a Terminátor. A kutatóknak az volt a céljuk a robotok kifejlesztésével, hogy tanulmányozzák az emberi viselkedést, illetve a robotok és az emberek kapcsolatát.

 

A robotoknak viszont meglepően élethű külsejük van. Ha hirtelen egy ilyen robot olvasná fel nekünk az esti híreket, még azt is hihetnénk, hogy lecserélték a műsorvezetőt, hacsak nem veszünk tudomást az élettelen szemekről.

 

Élethű robotok

A robotok közül az egyik bemutatott példány, a Kodomoroid rendkívül életszerű. A robotnak érdekes bubi frizurája van, de ami még emberibbé teszi az az, hogy képes mosolyogni. De ez még nem minden! Az ember azt várná egy robottól, hogy monoton hangon beszél, azonban a Kodomoroid képes változtatni a hangszínét is.

 

Viszont nem ő volt a bemutató egyetlen főszereplője. Létezik egy sokkal emberibb kinézetű robot is, az Otonaroid. Első látásra fel se tűnne, hogy valójában egy robot. Azonban itt még nincs vége a sornak, mert ott van még a Telenoid is, ami bár egyáltalán nem nevezhető emberi külsejűnek, viszont képes az ölelésre, ami elég bizarr.

 

Otonaroid:

Élethű robotok

Bár a robotokkal más tervük van a kutatóknak és szó se volt arról, hogy kitúrják a műsorvezetőket a  székeikből, bár ki tudja, mit hoz a jövő és hogy hova fejlődik még a technológia.

Forrás: hír24

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Michel Desjoyeaux

Michel Desjoyeaux vitorlázó életrajz   Nemzetiség: Francia Születési idő:... Tovább

Nautic 330 Sport

A Nautic 330-as cég legújabb és legsikeresebb típusa. Igazi performance cruiser. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 124

Átlagos értékelés: 4.9