Hófehér sivatag tiszta, türkizkék tavakkal

hirdetes

Hófehér sivatag türkiz színű tavakkal

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Talán azt is mondhatnánk, hogy minden sivatag egyforma, mert mindegyiket homok borítja végestelen végig, azonban a Brazíliában található Lençóis Maranhenses különbözik a többitől, ugyanis tele van tiszta, türkizkék tavakkal.

Sivatag

Lençóis Maranhenses Brazília egyik legkülönlegesebb látnivalója. Bár egy sivatagról van szó, ami tele van homokdűnékkel, viszont van ott még valami, ami a sivatagokból általában hiányzik: a türkizkék tavak, amik szinte egymás után következnek és rengeteg van belőlük. A Lençóis Maranhenses egyébként Brazília északkeleti részén található és ezt a 383 hektárnyi területen fekvő, fehér homokos sivatagot mind nemzeti parkká nyilvánították. Ez a sivatag viszont sokban különbözik a többitől: itt legalább 300-szor több eső esik, mint például a Szaharában. Ennek köszönhetően alakultak ki a tavak a dűnék alkotta medrekben, amelyek némelyikében még halak is vannak.

Sivatag

Bár egy sivatagról van szó, ez a hely mégis rendkívül sokszínű és változatos. Tele van elhagyatott tiszta strandokkal, homokdűnékkel és néhol gyönyörű pálmafákkal. Ez a homokdűnékkel tarkított hely legalább ezer éve alakult ki, amikor is a folyókban szállított hordalékot visszafújta a szél a kontinensre így homokdűnéket építve. Ez a ritka természeti jelenség több mint ezer éven át formálódott. A homokdűnék építése azonban még most sem ért véget, különösen a száraz évszakban építgeti őket aktívan a szél.

Sivatag

Ebben az időszakban legalább 50 méter magas homokdűnék épülnek, amik folyamatosan vándorolnak. Azonban a csapadék is beleszól a dolgokba, mert a völgyek megtelnek esővízzel. Így rengeteg kisebb-nagyobb tó jött létre ebben a különös sivatagban a 3 méteres szélességűtől egészen a 100 méteresekig. A tavak vize kristály tiszta, akárcsak a körülöttük kiépült, látványos homokdűnék.

Sivatag

Semmi se hasonlítható Lencois Maranhenses különleges látványához az 50 méter magas homokdűnékkel és a türkizkéktől egészen a  zöldes árnyalatokig változó tavakkal.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Gitana 11

Gitana 11 vitorlás hajó leírás történet A hajót 2001-ben építették, akkor még... Tovább

Optimist

Optimist vitorlás hajó leírása Az Optimist egy kicsi, egyszemélyes vitorlás hajó.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes