Drónfotók a Holt-tengerről

hirdetes

Csodásan fest a magasból a Holt-tenger

GA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Földünk egyik legkülönlegesebb tengerének számít a Holt-tenger. A világ legsósabb vize itt található, így élőlények nem tudnak benne megmaradni hosszú távon. Csodás fotókat mutatunk most róla.

Íme a csodás Holt-tenger

A Holt-tenger voltaképpen egy lefolyástalan tó Izrael és Jordánia határán. Vizében óriási a só koncentrációja, így élőlények nem tudnak benne hosszú távon megmaradni. A nevét is pont innen, pontosan ezért kapta.A nagy kiterjedésű tó a turizmus kedvelt célpontja, hiszen a vize gyógyító erővel bír. 

 

Az adatai a következők: hosszúsága:50 km, felszíni területe:810 km2, átlagos mélysége:120 m, míg a legnagyobb mélysége 330 m.

 

További különlegessége, hogy a medence, amiben találaható, a Jordán-árok Földünk legmélyebb szárazföldi pontjának számít. A víz tükre körülbelül 420 m-rel, a tó feneke pedig 795 m-rel van a tenger szintje alatt.Maga a  víz színe közelről eléggé tiszta, átlátszó, távolról sötétkék.

hirdetes

 

Tzvika Stein tel-avivi fotós egy DJI Mavic Pro drónnal készítette ezeket a fotókat erről a csodás részéről a Földnek, melytől biztosan eláll az ember lélegzete.

 

 

 

Íme a csodás Holt-tenger

 

Következzen még több nagyszerű fotó erről a csodás részről:

 

 

 

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be Tovább

Áramlásjelző fonál

Az áramlásjelző fonál a vitorlák helyes állásszögének beállításához használt, a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes