Lélegzetelállító fotó készült a hortobágyi Kilenclyukú hídról

hirdetes

Gyönyörű kép a hortobágyi Kilenclyukú hídról

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A National Geographic nagy figyelemmel jutalmazott egy lenyűgöző képet, ami a Hortobágyi Nemzeti Parkban készült a Kilenclyukú hídról. A képet Balatoni Éva készítette.

Kilenclyukú híd

Ezt a lélegzetelállító képet Balatoni Éva küldte a National Geographicnak, ahol meg is jelent az Önök Küldték rovatban. A képen a hortobágyi Kilenclyukú híd látható. Gyönyörűen sikerült, viszont még így is akadtak olyanok, akik belekötöttek. A kép készítőjét azzal támadták, hogy az általa beküldött fotó nem fedi a valóságot, ugyanis a híd környékén a fás-nádas rész egyenetlen, hol sűrűbb, hol gyérebb, a képen viszont egyáltalán nem látni a fás-bokros növényzetet. Álláspontjukat ezzel a műholdképpel igazolták, ami megmutatja, hogy a híd túloldalán valóban látszódnak a fák és a bokrok.

 

„Tény, hogy a hidat ábrázoló fotók legjava pont az átellenes oldal partjáról készül, oda ugyanis könnyebben le lehet sétálni, mint oda, ahonnan Éva készítette a képet” – közli a National Geographic.

 

Ha lapoztok egyet, megnézhetitek a képet!

 

műholdkép

Kilenclyukú híd

De akárki akármit is mond, a kép gyönyörű lett. Balatoni Éva a következőt meséli a fotózás körülményeiről:

 

„2014 augusztusában egy kora hajnalon Budapestről indultunk párommal, a Hortobágyra. A hídhoz körülbelül 5 és fél 6 között értünk. A fényviszonyokon nagyon meglepődtünk, a tájat ugyanis inkább az ősszel jellemző sejtelmes ködfátyol borította, nem számítottunk rá, hogy augusztus derekán ilyen kialakulhat. De míg ősszel, jóval alacsonyabban jár a Nap, ebben az időpontban, a nyári hajnalon sokkal nagyobb szögben és fénnyel világította meg, s tette sejtelmessé a hortobágyi tájat.”

Forrás: hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Takarás

Egy hajó akkor van takarásban, ha egy másik hajó elfogja előle a szelet. Ez létrejöhet... Tovább

Budapesti étterem

A Városliget Café & Restaurant egy budapesti étterem, ahol egy gyönyörű környezetben,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 196

Átlagos értékelés: 4.7