Hihetetlen és ritka meteorológiai jelenség

hirdetes

Kelvin-Helmholtz felhő

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kelvin-Helmholtz felhő egy igen ritka jelenség. Leginkább a tenger hullámaihoz lehet hasonlítani a felhők érdekes elhelyezkedését.

Érdekes felhők

Ez egy igen ritka meteorológiai látványosság és többnyire a kora reggeli órákban láthatóak. A felhők úgy néznek ki az égen, mint a felkorbácsolt hullámok. A jelenséget Kelvin-Helmholtz felhőknek nevezik. Viszont állítólag nemcsak az égen tapasztalhatjuk meg ezt az érdekes látványt, hanem csillagászati jelenségként is.

 

Ez az érdekes és ritka jelenség akkor jön létre, amikor a gyorsan mozgó légréteg megzavarja az alatta elhelyezkedő, lassú mozgású ködréteget. Ha a köd elég sűrű, akkor láthatjuk, ahogy hullámzik az égen.

 

Érdekes felhők

A jelenség viszont éppen attól ritka, hogy a légréteg és a ködréteg sűrűsége nem mindig tér el olyan mértékben, hogy ilyen látványos jelenségeket képezzen az égen. Amikor ez a két réteg, a köd és a gyors légréteg keveredik egymással, akkor alakulnak ki ezek az érdekes hullámok. A keveredés akkor ér véget, amikor a hullámok tarajai felcsavarodnak.

 

Érdekes felhők

A jelenség igen ritka, de éppen ezért különleges és olyan szürreális. Ha valaki életében először találkozik ezzel a jelenséggel anélkül, hogy bármit is tudna róla, az talán azt is hihetné, hogy mesterségesen hozták létre, pedig ez pont a természet remekműve.

 

Forrás: index.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
tenger,óceán

Szótár

Óvózászló

Piros zászló, mellyel versenyen jelezzük az ellenünk szabálytalankodó hajó és a zsûri... Tovább

Schwert

Schwert (ejtsd: svert) - jolle leengedhetõ uszonya, oldalsodródás ellen Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes