notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így látják a Balatont az autista fiatalok

hirdetes

Így látják a Balatont az autista fiatalok

GA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Budapest, 2017. július 6. – A Balatont rajzolták le autizmussal élő fiatalok az idei Kékszalagra. A július 6-án rajtoló 49. Kékszalag Erste World nagydíjon a versenyzők idén a 10 autista lakóotthont támogató, és az otthonokban művészetterápiás foglalkozásokat tartó Autistic Art Alapítványt is segítik. A Balatont bemutató rajzok is ezeken a foglalkozásán készültek. A támogatás keretében a nevezésnél befizetett plusz összegért cserébe egy második Kékszalagot is kitűznek a hajókra, amelyet Varga Máté autizmussal élő alkotó munkája díszít. A versenyre nevezők közül 145-en támogatják az alapítvány egy második szalag megvásárlásával, összesen 915 ezer forinttal.

Autistic Art, Kékszalag 2017

A 49. Kékszalag Erste World nagydíjon is támogatnak egy jó ügyet a versenyzők: az Erste Banknak és a Magyar Vitorlás Szövetségnek köszönhetően idén a nevezéskor az Autistic Art Alapítványt segítik.

„Mára minden 68. ember autizmussal él, és ez az egyik leggyorsabban növekvő fogyatékosság. Ennek ellenére az autizmussal élő fiatalokat ellátó lakóotthonok folyamatosan nehéz anyagi helyzetben vannak. Nekik nyújt segítséget az Autistic Art, amely 10, az autizmussal élők igényeire specializálódott lakóotthont támogat, ahol több mint 200 fiatalt látnak el” – mondta Bella Viktória, az Autistic Art ügyvezetője. Bár az itt élő fiatalok önálló életvitelre nem képesek, az otthonokban közösségben élhetnek, alkothatnak, dolgozhatnak a képességeiknek megfelelően. A lakók számára ezek az otthonok jelentik a biztonságot és sokszor a második családot is.

 

kékszalag 2017

kékszalag 2017

 

Két szalaggal a Kékszalagon

hirdetes

A nevezésnél plusz 5 ezer forinttal 3 hónapig, 10 ezer forint befizetésével pedig fél évig tudják biztosítani a támogatók egy autizmussal élő fiatal számára az alapítvány művészetterápiás programján való részvételt. A versenyzők cserébe egy különleges, támogatói kékszalagot is kitűznek az induló hajókra, amelyet Varga Máté, autizmussal élő alkotó grafikája díszít. Az indulók közül 145-en „vásárolták meg” a 2. szalagot, így összesen 915 ezer forinttal támogatták az alapítványt.

Varga Máté az Autistic Art művészeti terápiás programja keretében alkot. A jelenleg 6 autista lakóotthonban elérhető foglalkozásokra nagy szükség van, hiszen az autisták jellemzően nem összefüggésekben, kontextusban gondolkodnak, sokkal inkább képszerűen. Rajzaik segítségével jobban megismerhetjük őket és a világukat. A foglalkozások pedig belső világuk bemutatását és saját vizuális eszközrendszerük megerősítését támogatja.

hirdetes

A művészeti foglalkozások terápiakánt és különleges forrásteremtésként is működnek: az itt születő rajzokat, alkotásokat jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatja be az alapítvány, valamint a kiemelkedő alkotások megjelennek az Autistic Art designmárka termékein. Az Autistic Art az elmúlt 10 évben, a nem anyagi támogatáson több mint 150 millió forinttal járult hozzá a civil fenntartású lakóotthonok fennmaradásához és működéséhez.

Az Erste Bank és az Autistic Art Alapítvány évek óta tartó együttműködése kezdetben dolgozói kezdeményezésre indult, mostanra pedig társadalmi felelősségvállalási programmá alakult. A balatonos rajzokra például egy ügyfeleknek szóló jótékonysági aukción lehet majd licitálni a Kékszalag alatt. 

Forrás: Autistic Art

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Scholtz 22

Scholtz 22 Racing A Scholtz 22 Racing, a 730 kg tömegű hajó 80 m2 összvitorla felülettel... Tovább

Beggelés

Az orrvitorla széllel szembeni elfordítása. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 137

Átlagos értékelés: 4.7

Balaton