Ilyen volt anno a Szovjetunió

hirdetes

Szovjetunió 70 évvel ezelőtt

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Szovjetunió anno egy elnyomó ország rémképe volt itthon, nem is alaptalanul. De milyen volt az élet ott? Milyenek voltak a mindennapok? Ezt mutatjuk most be!

Szovjetunió anno

 

A Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége, röviden Szovjetunió egy kommunista berendezkedésű állam volt Eurázsiában1922 és 1991 között. Fővárosa és az ország totálisai központja Moszkva volt. 

 

Ha kommunizmusról beszél az ember, akkor a mai napig ez az ország ugrik be először mindenkinek. A Szovjetunió vált ugyanis a világ kommunista államainak mintájává. A négy alapító államot ( Oroszországi Szovjet Szövetségi Szocialista Köztársaság,az Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaság, a Belorusz Szovjet Szocialista Köztársaság és a Kaukázusontúli Szovjet Szövetségi Szocialista Köztársaság) egyetlen szervezet, a Szovjetunió Kommunista Pártja irányította.

hirdetes

 

Az idő előrehaladtával növelte területét és érdekeltésegiet- nyilván nem mindig békés módon. Jellemzően 1924-től 56-ig folytatódott a bővülés. Szépen lassan az unió részéve vált a türkmén, az üzbég, a tádzsik, az azeri, az örmény, a kirgiz, az észt, a lett, a litván, a moldáv, és a karél-finn népcsoport és ország is.

hirdetes

 

Az élet nyilván való módon ott sem volt könnyű. Mutatunk most onnan néhány fotót, melyek körülbelül 70 évvel ezelőtt készültek. Ezket mutatjuk most be a köetkező oldalon.

Szovjetunió anno

 

További fotók az egykori Szovjetunióból:

 

 

 

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás... Tovább

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 140

Átlagos értékelés: 5.0