Japánban Kapszulahotel épült, ami rendkívül költséghatékony

hirdetes

Japán fővárosában, Tokióban Kapszulahotel épült.

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem fényűző, de annál költséghatékonyabb hotel épült Japánban, azon belül is Tokióban.

Kapszulahotel

A jövőkép Japánban kapszulahotelek formájában terjed el. A fényűzés helyett a költséghatékonyság a fő szempont. A tágas tereket, a természet közelségét a helytakarékosság elvére váltja, a mindennapok célját pedig az ember funkcionalitásában látja.

 

A kapszulahotelek ötven vagy akár hétszáz műanyag vagy üvegszálas kapszulát is tartalmaznak. A 21. századi  űrkorszak sugárhajtású gépeinek belső terei által ihletett lakóterületek kifejezetten a rohanó, túlhajszolt üzletemberek és munkások számára tervezték. Azoknak, akik a pihenési időt mindenféle körítés nélkül, a legegyszerűbb módon szeretnék letudni.

Az egyik legismertebb kapszulahotel Tokióban található, azon belül is az Akihabara Elektromos Városban. Az Akihabara hatalmas bevásárlóközpontjában helyet kapó hotelben a 2,5x1x1 méteres lakókapszulák szorosan egymás mellett, illetve két szintben egymás fölött helyezkednek el. Készült külön női, illetve férfi részleg is.

Kapszulahotel

A kapszulák televíziót, rádiót, vezeték nélküli internetet, ébresztőórát és mesterséges világítást is tartalmaznak. Ezek egy része fekvőhelyzetből is kényelmesen elérhető. A fürdőszoba közös, a magánszférát pedig egy kulcs, illetve egy függöny biztosítja. Bár Japánon kívül eddig nem igazán tett szert túl nagy népszerűségre ez a szállástípus, azt viszont nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő. Egyszer lehet, hogy világszerte nagy népszerűségnek örvend majd ez az ötlet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Iránylat

Iránylat: Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy... Tovább

Hafenmeister

Hafenmeister (ejtsd:háfenmájszter): kikötőmester Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 119

Átlagos értékelés: 4.7

hangszer