Japánban már készülnek a katasztrófára: Egy vízalatti várost építenek

hirdetes

Japánban már készülnek a katasztrófára

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Japánban egy építészeti cég úgy gondolja, hogy a bolygó felszíne hamarosan élhetetlen lesz, ezért az embereknek a víz alá kell költözniük: erre a célra vízalatti városokat építenek.

Japán

Ha ez a folyamat nem áll meg, akkor lehet, hogy az embereket a víz alá kell költöztetni. És hogy mennyire lesz élhető ez a város? Összesen 4 focipálya szélességű lesz, fognak tudni áramot termelni, méghozzá a tengerből és így kialakíthatnak a tenger mélyén egy új életet. Egy ilyen víz alatti város 5000 férőhelyes lesz. Természetesen lesznek benne boltok és minden más, mint ami egy normális városban. Ha belegondolunk, az elektromos áram nagyban megkönnyíti az életünket, így ha ez a rendelkezésükre áll, mindez nem is hangzik olyan lehetetlennek.

hirdetes

Japánban az építészek egy igen merész terv megvalósításán fáradoznak, ami bár első látásra elég utópisztikusnak tűnik, viszont ők teljesen komolyan gondolják, ugyanis eddigi meglátásaik alapján a víz alatti város akár 2035-re el is készülhet. Ez a város viszont nem egy víz alatti luxushotel lesz, ami csakis a felső tízezer szórakoztatását fogja szolgálni. Az építészeti cég, ami ezt a várost megálmodta, úgy látja, hogy hamarosan el fognak jönni azok az idők, amikor az embereknek a víz alá kell költözniük, mert a bolygó felszíne hamarosan élhetetlen lesz. És be kell ismerni, ebben az elméletben van egy kis ráció, legalábbis hogyha Japánt nézzük, ugyanis Japán partjait már most veszélyezteti a tenger vízszintemelkedése, ami a sarki jég olvadása miatt alakult ki.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos... Tovább

Osztályjelzés

  A hajó típusának jelzése a nagyvitorlán. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes