Japán a rekordtartó a Michelin csillagok gyűjtésében

hirdetes

Japán a rekordtartó a Michelin csillagok gyűjtésében

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tokióban több a három Michelin csillagos étterem, mint Párizsban, a híres szálloda és étteremkalauz alapján. Japán egészében is maga mögé utasítja Párizst, 32 éttermével, amely megkapta a maximum pontszámot, szemben Franciaország 25 három csillagos eredményével. Párizsban csak 10 háromcsillagos étterem található.

Michelin csillagok

Tokió 16 étterme kapott 3 Michelin csillagot

 

Tokió 160.000 étterme közül, 16 kapta meg a legmagasabb kategóriát, 52 kettő csillagot kapott, és 179 érdemelte ki az igen nagy becsben tartott egy csillagocskát a Michelin Red Guide szerzői szerint.
Miközben a kitüntetettek közül a legtöbb helyen japán ételt szervíroznak, egy koreai étterem is két csillagot kapott, míg két francia étterem is kapott 3 Michelin csillagot Tokióban.
Egy nemrég kiadott szálloda és étteremkalauz szerint Japán a világ legnagyobb csúcskategóriájú éttermével dicsekedő nemzet, 15 felső kategóriás éttermével Kyoto, Osaka, Kobe és Nara városában, amely a korábbi főváros volt. A tokiói Michelin elnöke Bernard Delmas azt nyilatkozta, hogy „Japán egyedülállóan sok városában található kiemelkedő konyhájú étterem.” Éppen ezért miközben Japánban a Michelin Guide 5. évfordulójú kiadását érik el, folyamatosan újabb és újabb új csillagokról tudunk beszámolni kiadványunkban olvasóinknak.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Flieger

Flieger – speciális orrvitorla, a normál orrvitorla felett helyezkedik el Tovább

Michael Maier

Michael Maier vitorlázó bemutatása Michael Maier cseh származású vitorlázó. Finn és... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 103

Átlagos értékelés: 4.9