Újra süllyed a Japán út

hirdetes

Megint baj lehet Japánban

tp
hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mi is beszámoltunk már róla, hogy süllyed a föld Japánban egy 27 milliós nagyvárosban, Fukuokaban. Meg is csinálták jó gyorsan, de azóta ismét változás van.

És mégis mozog a föld

 

Videót is mutatunk arról a hihetetlen lyukról, ami Fukuokaban keletkezetett. Nem is olyan régen valószínűleg a közeli metróépítés miatt keletkezhetett az a  harminc méter széles, 27 méter méter hosszú, 15 méteres mély lyuk, amely magával rántotta még a közlekedési lámpákat és a járdát is. 

 

 

 

Azóta folytatódott a történet.

És mégis mozog a föld

 

A japánok nem csodálkoztak rajta hetekig, hiszen a rákövetkező héten már jött is a hír a távol-keletről, hogy megcsinálták, befoltozták azt a hibás részt. Sőt, mit megcsinálták! Mint ha mi se történt volna, úgy nézett ki az a szakasz. Gondoljunk csak bele. Magyarországon vajon 2 nap alatt befejezték volna a munkát? Az emberek, az autók a maguk természetességével jártak le-föl a szakaszon. Természetesen nem is Japánról elnne szó, ha nem készült volna egy timelapse videó a munkáról.

hirdetes

 

 

De nézzük, hogy mi trötént azóta?!

És mégis mozog a föld

 

Megint baj van és ki tudja, hogy mekkora?  7 centit süllyedt az új út.A süllyedés miatt a polgármester most pedig  ismét lezáratta azt a bizonyos területet. Mint kiderült a mérnökök hibázhattak, hiszen elszámolták a tömörödés mértékét., hiszen nem tudták pontosan modellezni, hogy milyen mértékben fog tömörödni a 7000 köbméternyi föld, homok, és cement.

hirdetes

Azóta persze megint megnyitották az utat és a polgármester bocsánatot kért. Reméljük, hogy jól döntöttek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Bandázsolás

A bandázsolás a kötélvég összefonása, másnéven babázás, vagy fuxolás. Tovább

Programok Eger

Programok Eger közelében? Nem nehéz a választás, hiszen ebben a gyönyörű városban minden... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes