Az utolsó megmérettetés a 42. KÉKSZALAG el?tt

hirdetes

Jeanneau – EASTCRAFT Nagydíj– Horváth Boldizsár emlékverseny

Solymos Dóra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Balatonfüredi Yacht Club 2010. június 27-én rendezi meg Balatonfüreden a Jeanneau –EASTCRAFT Nagydíj-Horváth Boldizsár emlékversenyt, amely a Kékszalag előtti utolsó nagyhajós túraverseny. A verseny névadó támogatója a JEANNEAU mellett 2010-től az EastCraft Kft. Az EastCraft Kft. 2009-ben indult, hogy a Balatonon életre keltse a minőségi vitorláshajó charter és víziturizmust, színvonalas JEANNEAU bérhajóival és szolgáltatásaival.

Jeanneau East Craft

Horváth Boldizsár

A BYC hagyományos regattáján Horváth Boldizsár balatonfüredi orvos - aki térítésmentesen gyógyította kora vitorlázóit - emlékét is ápolja a verseny megrendezésével, amely több mint 30 éves múltra tekint vissza. A tókerülő főpróbáján várhatóan több mint 100 hajó áll rajthoz.

A túra vasárnap indul

23 osztály, több mint 100 egysége rajthoz állását várjuk vasárnap reggel 09.50 kor a Balatonfüred el?tti vízterületen. A túraversenyen elsőként Paloznaknál, majd Tihanynál végül a Hajógyári öbölben és a Balatonfüred móló között található bójákat kell kerülniük a vitorlázóknak. Az előrejelzések szerint idén is jó szél várható, így jó esély van arra, hogy rekord id?eredmény születik. A győztesekre pedig értékes díjak várnak, és a BYC egyedi készítésű érmeit kapják.

hirdetes

A rendez? Balatonfüredi Yacht Clubról:

Európa egyik legrégebbi vitorlás klubját a Balatonfüredi Yacht Clubot 1867-ben alapították. A klub megalakulás óta nagy hangsúly fektet a versenyzésre, kiemelten foglalkozik az utánpótlás neveléssel, a tagok döntő része jelenleg is aktív versenyző. A klub 15. éve folyamatosan a legeredményesebb hazai vitorlás egyesület. A pontszerző helyek több mint felét az ifjúsági sportolók szerzik. A 2012-es olimpiára egy nagyon határozott és komoly program kezdődött el. Négy hajóosztályban sikeres és a sport iránt elkötelezett, tehetséges fiatalok kezdték meg a felkészülést. A Balatonfüredi Yacht Club 2009-ben, a Magyar Sport napja alkalmából a sport területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Magyar Sportért emlékérem EZÜST FOKOZATÁT kapta.

hirdetes

Sajtó információ:
Solymos Dóra
E-mail: solymos.dora@byc.hu
Mobil: 06 70 6263658
www.byc.hu


 

Forrás: www.byc.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz. Tovább

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan remek lehetőséget biztosít, ha lakásvásárláson gondolkozol, hiszen a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 125

Átlagos értékelés: 5.0