Sokat tehetünk annak érdekében, hogy jó maradjon a Balaton víze

hirdetes

Sokat tehetünk érte, hogy jó maradjon a víz

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Jó a Balaton vize

Tippek, amire fürdőzőként érdemes odafigyelni

  • Fürdés előtt használjuk az illemhelyet és mossunk kezet, biztassuk erre a gyermekeket is! A strandkellékek mellett akár praktikus csomagolású kéztörlőt, fertőtlenítőt is vihetünk magunkkal.
  • Ne feledkezzünk meg a zuhanyzásról, mielőtt a vízbe indulunk! Ez nemcsak a medencés strandokon, élővíz esetén is fontos. A víz lemossa a bőrről a felesleges naptejet és izzadságot, amitől így megóvhatjuk a Balatont (és a gyors zuhany a testünket is segít lehűteni).
  • A víz természetes öntisztulásában komoly fennakadást okozhat a szemét, köztük a természetben csak több év alatt lebomló műanyagpalackok és zacskók. Ezeket gyűjtsük szelektíven, vagy cseréljük többször használható kulacsra, textil táskákra. Egyéb hulladékokkal is sétáljunk el a következő szemetesig, így a hangyákat is távol tarthatjuk.
  • hirdetes
  • Válasszunk olyan strandokat és kijelölt fürdőhelyeket, ahol a vízminőséget rendszeresen vizsgálják (ezt a strandok bejáratánál ellenőrizhetjük). Így balesetvédelmi szempontból sem érhetnek meglepetések, de az érintetlen természetet sem zavarjuk meg.
  • A Nők a Balatonért Egyesület oldalán arról is olvashatunk, hogy a nyaralóban, szálláshelyen hogyan kímélhetjük az édesvíz készletet. Locsoláshoz használhatjuk például a gyümölcs- és zöldségmosáshoz használt vizet; mosáskor, takarításkor válasszunk környezetkímélő, a vizeket kímélő szereket; a kertben gyűjtsük az esővizet öntözéshez, és kerüljük vagy használjuk minimálisan a műtrágyát és növényvédő szereket. A termelői piacokon is válasszuk a felelős módon termelt, friss és egészséges terményeket.
  • hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hajó
hirdetes