Az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozása a Bahamáknál

hirdetes

A Karib-tenger és az Atlanti-óceán találkozása

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Karib-tenger és az Atlanti-óceán különböznek egymástól, mert az óceán mélyebb és sötétebb ellentétben a sekély tengerrel. Ez a különbség még jobban látszik, ha a két tenger találkozik. Hihetetlen, hogy ilyen létezik!

Az Atlanti-óceán és a Karib-tenger

 

A Bahamák egy nagyon népszerű hely és sok képet láthattunk már ezekről a gyönyörű szigetekről, azonban van egy nagyon érdekes része ennek a csodás szigetvilágnak, amit eddig nem sokan ismernek: ez pedig Eleuthera-sziget, ami már önmagában rendkívül érdekes látvány, mert nagyon keskeny. Viszont van ott még valami, ami igen látványos: ez pedig a Karib-tenger és az Atlanti-óceánt elválasztó, keskeny, alig 10 méter széles földrész. Ez a sziget már alapból nem valami széles: összesen 180 kilométer hosszú, viszont a legszélesebb részei alig érik el az 1,6 kilométert. A legkeskenyebb szakasz két oldalán látható ez az érdekes jelenség, amikor is a két tenger találkozik.

 

Elég látványos a különbség: az Atlanti-óceán több ezer méter mély és sötétkék színe van, a Karib-tenger viszont meglehetősen sekély, legalábbis az óceánhoz képest és élénk türkizkék színben ragyos. A sziget keskeny részén végigvezet egy út, a Glass Window. Ezen a részen a leglátványosabb a két tenger közötti különbség. Hihetetlen élmény lehet rajta átkelni és megcsodálni azt a látvány, amikor az egyik oldalon a sötétkék óceán, a másikon pedig a világoskék Karib-tenger fogad.

Az Atlanti-óceán és a Karib-tenger

 

Azonban a két tenger közötti különbség nemcsak ezen a 10 méter széles útszakaszon látszanak nagyon feltűnően, amit Glass Windownak neveznek, hanem a vízen is látszik a két különböző minőségű víz találkozása. Hajóból nézve, közvetlen közelről elképesztő látvány lehet!

 

Viszont nemcsak ez az egyetlen pontja a Földnek, ahol ilyen feltűnő a két tenger találkozása. Norvégia közelében hasonló jelenséget figyelhetünk meg a Balti- és az Északi-tenger találkozásánál, aminek a különböző vízminőség az oka. Ha szeretnéd megcsodálni, KATTINTS IDE!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

BAVARIA VISION 46

 A Bavaria 46 Vison bemutatása A giebelstadti hajógyár legújabb modelljét a Bavaria... Tovább

Árkádia Hotel Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Árkádia Hotel kikötője.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 228

Átlagos értékelés: 5.0

tenger,óceán