Kastélyok a nagyvilágból

hirdetes

Csodálatos kastélyok a nagyvilágból

tp
hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A kastélyok mindig rejtenek magukban valami titokzatosságot, pompát. olyan épületeket mutatunk most a nagyvilágból, melyek elképesztő környezetekben épültek fel. Hihetetlen lehet élőben megnézni őket!

Gyönyörű épületek, nagyszerű helyeken

 

Itt nálunk, Magyarországon is vannak olyan épületek, melyek régi uralkodó vagy arisztokrata családok rezidenciáiként szolgáltak. Szerencsére manapság divattá vált ezeket a helyeket megőrizni, felújítani.Azonban nem volt ez mindig így. Az előző rendszer kifejezetten ellenezte a pompa ilyetén megnyilvánulását, ezért inkább államosította és kvázi hagyta leromlani ezeket az épületeket. Szerencsére manapság már nem ezeket az időket éljük. Mostanában ismét elindult a törekvés abba az irányba, hogy korhű módon ábrázolják és állítsák vissza ezeket a sokat látott, patinás épületeket.

hirdetes

 

A világ többi részén természetesen nem kellett ilyen dolgokat átélni. Pontosabban fogalmazva: nem mindenhol.A kastélyok hazájában Skóciában, vagy Franciaországban egészen elképesztő, hogy milyen épületek állnak tökéletes állapotban a mai napig. Magyarországról nézve hihetetlen, de attól még igaz: sokuk magánkézben van.Lerí róluk a pompa és a tökéletesség. Nézve a következő épületeket az ember néha nem is érti, az adott kor technikájával hogyan voltak képesek arra, hogy ezeket a csodákat oda és olyan formában feltudják építeni?

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Fenékdeszka

A fenékdeszka, vagy trepni a kajüt és a cockpit kiemelhető egységekből álló deszkázata. Tovább

Unterlieck

Az unterlieck a nagyvitorla (Gross) alsó éle. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.