Kastélyok a 21. században, mire lehetne használni őket optimálisan?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Meseszép kastélyok a 21. században, mire lehetne használni őket napjainkban?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Meseszép kastélyok a 21. században, mire lehetne használni őket napjainkban?


2024/02/08

Most, hogy elkezdtem utánajárni a témának, rá kellett, hogy jöjjek, rengeteg kastély van Magyarországon. De vajon mire lehetne ezeket a legjobban felhasználni, kihasználni, hasznosítani, hogy a legjobb célt szolgálják? Kiállítás, múzeum, koncertterem, kastélyszálló, vagy hagyni romladozni? Ez itt a nagy kérdés!

Kastélyok Magyarországon napjainkban

Mindenféle kastélyok mindenfelé

A nyáron többen is utazgattunk, többfelé, és akarva vagy akaratlanul is kastélyokba botlottunk, és ha már beléjük botlottunk, akkor meg is néztük őket. Alapvetően elmondhatjuk, hogy a kastélyok szépek, történelmi, és kulturális jelentőségük miatt érdekes is némelyik, de hogy ez hasznos-e számunkra feltétlenül, azt már nem merem biztosan kijelenteni. A már akkor is pénzpocséklásnak minősülő fényűző pompát, a megnevezni sem tudom mekkora területű dísznövénykertet, a már annak idején is tetemes vagyonokat érő bútorokat, megannyi lakosztályt, díszes csillárokat, restaurációra szoruló falfestményeket, vajon megéri fenttartani, és ha igen milyen formában? Ez a gondolat a Fertődi Esterházy-Kastélyban fogalmazódott meg bennünk, de közben eszünkbe jutott a híres Turai kastély, illetve mai formájában már kastélyszálló, majd belebotlottunk egy újabb impozáns kastélyba, ami legnagyobb megdöbbenésünkre kórházként funkcionál, és persze tudunk nagyon sok olyan kastélyról is, ami pénz és odafigyelés hiányában méltatlan módon roskad össze. 

 

Kastélytúra a Fertődi Esterházy Kastély

Ha valaki Sopron környékén jár, nem nagyon tudja kihagyni a híres, neves Fertődi Esterházy Kastélyt, és hát mi sem tehettük meg ezt. Impozáns épület végeláthatatlan kerttel fogadott itt bennünket. Egy tetemesebb összeg kifizetése után egy belső körbevezetés következett, ennek során megcsodálhattuk a fényűzőbbnél fényűzőbb, vagyonokat érő, antik bútorokkal, tárgyakkal, egyedi festésekkel ellátott termeket, szobákat. Nagy sajnálatunkra közölték, hogy több szoba is felújítás miatt jelenleg zárva van, illetve bepillantást nyerhettünk egy terem rekonstrukciójába is, és megtudtuk azt is, hogy sajnos ez egy nagyon lassú folyamat, mert nagyon nehéz megfelelő forrásokhoz hozzá jutni, a felújításhoz pedig milliárdok kellenek. Volt szó arról is, hogy a második világháború alatt, és után orosz laktanyaként funkcionált ez az impozáns épület, amikor is a padlózaton harci gépjárművek mentek át, a nagytermeket istállónak használták, és sorolhatnánk, mondanunk sem kell, hogy mekkora kárt téve ezzel a műemlékben, ami egyébként a bécsi Schönbrunn és a párizsi Versailles méltó párja.
 

A fényűző pompát, a kastély mai állapotát ezen a képgalérián keresztül megnézhetitek. Kattintsatok a képre, és lapozzatok!

A következő oldalon is mutatunk még magyar kastélykat, amiket valami egészen másra használnak, mint a fent említett Fertődi Esterházy Kastélyt, de hogy mire, az csak a következő oldalon derül ki, lapozz!


érdekesség kultúra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások...

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás...

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál.

Légszekrény

Légszekrény - kishajókba épített kamrák, amik boruláskor nem engedik a hajót elsüllyedni

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.