Az idei Kékszalag balatoi tókerülő vitorlásverseny győztese 11. alkalommal is Litkey Farkas és csapata lett a Lisa nevű hajóval.

hirdetes

Kékszalag 2013 – Litkey Farkas 11. győzelme

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Július 25-én indult a 45. Kékszalag balatoni vitorlásverseny, amely egyben az utolsó klasszikus megmérettetés volt. Idén ismét Litkey Farkas szerezte meg a győzelmet, így a 11. alkalommal diadalmaskodott a vitorlásversenyen.

Az idei Kékszalag balatoi tókerülő vitorlásverseny győztese 11. alkalommal is Litkey Farkas és csapata lett a Lisa nevű hajóval.
 
 
 
 
 
Csütörtökön kilenc órakor indult el Balatonfüredről az idei Kékszalag mezőnye, amelyre 528 hajó nevezett, azonban a szervezők tájékoztatása szerint ebből csak 525 hajó indult, körülbelül 2500 fővel a fedélzetükön. Ez azt jelenti, hogy nem dőlt meg a 2010-es részvételi rekord, amikor 623 vitorlást regisztráltak.
 
 
Rendkívül szoros és izgalmas volt a 2013-as Kékszalag, amelyet Litkey Farkas és csapata nyert. Idén az EvoPro magyar mérnökiroda színeiben indult a Lisa nevű hajóval, amellyel 2007-ben, 2009-ben és 2011-ben is sikert aratott. A 45. tókerülő versenyen 11. alkalommal diadalmaskodott. A gyenge szélben szoros volt a verseny, Litkey el is ismerte, hogy a Principessa és a Raffica nevű hajók is gyorsabbak voltak náluk.
hirdetes
 
 
Nagyszerű versenyt hozott az idei év, hiszen a gyenge szél megnehezítette a résztvevők dolgát, többen a fordulatok viadalaként emlegették. Keszthelyig a Király Zsolt kormányozta Raffica nevű hajó vezette a mezőnyt, sőt elsőként fordultak, mögötte a Principessa, majd a Lisa következett több kilométeres hátránnyal.
 
 
Az egyre gyengülő szélben Litkeyék felzárkóztak, majd megelőzték mindkét hajót. Király Zsolt és csapata nem adta fel és új erőre kapott, majd visszaszerezték a vezetést.
hirdetes
 
 
Ezután sötétedésig külön csatát vívtak, hol a Raffica, hol a Lisa állt az élen. Napnyugtakor az északi szél segítségével Király Zsolt ismét meglépett, ekkor a Lisa a déli part felé hajózott, ahol legalább négy kilométeres hátránynál elérte a déli-délkeleti szelet, aminek köszönhetően éjfél előtt Balatonfürednél Litkey Farkas elsőként ért célba.
 
Litkey Farkas
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fedélzet

A fedélzet a hajótest felső ívelt borítása. A hajóbelsőt víztől, csapadéktól védi.... Tovább

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 204

Átlagos értékelés: 4.7