A 2018-as volt az egyik leglassabb Kékszalag – Nézzük, ki lett a győztes!

hirdetes

A Safram nyerte a 2018-as Kékszalagot!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Safram nyerte a 2018-as Kékszalagot!

Balatonkenese és Balatonfűzfő között végre megérkezett az, amire mindenki várt, a déli-délkeleti szélben megindultak a hajók, a Safram pedig az élre állt, mögötte érkezett a Prevital, az RSM2 és a Fifty-Fifty. A középmezőny jelentős része ekkorra már leszakadt, ők még Alsóörs és Balatonkenese között haladtak, már amikor tudtak, mert szél nem igazán volt. A siófoki bójához először a Safram érkezett meg, majd következett a Prevital, az RSM2 és a Black Jack. 

 

Siófok után frissült a szél, ami a katamaránoknak nagyon kedvezett, a Safram egy testen haladt a tihanyi cső felé. Zamárdinál még a Safram volt az élen, a csőbe viszont már a Prevital élt elsőként, a Black Jack ekkor a harmadik helyen tartózkodott. Délután 3 óra körül érkezett a hír, hogy a mezőny összes tagja elhagyta már Balatonkenesét, ekkor már kezdett egy kicsit elviselhetetlenné válni a nagy meleg, de hajók és a legénység állták a sarat, és haladtak a cél felé szépen lassan.

hirdetes

 

Az élen haladók örülhettek Balatonszepezd környékén, ugyanis megélénkült az északnyugatias szél, 6-7 csomót mértek ekkor. A keszthelyi bójához a Safram érkezett meg először, utána érkezett a Prevital, nagyjából 20 perces hátránnyal, majd jött az Opel Fifty-Fifty. A szigligeti öbölben azonban teljesen elfogyott a szél, így senki nem tudta megjósolni a végső sorrendet, Balatonfüred és a cél innen még nagyon messze volt.

 

Este negyed 9 után érkezett meg az élen haladó Safram Balatonszárszóhoz, a szél viszont továbbra is gyenge volt, mindössze 1-3 csomós. Egy órával később, negyed 10-kor jött ki a tihanyi csőből, a füredi célegyenesben szelet kapott a Safram és fel is gyorsult.

hirdetes

 

A kissé feltámadt szél ereje kitartott a célig, így a jubileumi Kékszalagot a Christophe Pekard kormányozta Safram nyerte meg, mögöttük pedig 20 perces hátrányt összeszedve megérkezett Litkey Farkas és a Prevital. Péntek reggel már 98 hajó teljesítette a távot, délben pedig már 180-an értek célba, a Kékszalag teljesítésére összesen 48 óra áll rendelkezésre. Szurkolunk mindenkinek, hogy célba érjen épségben! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Az 50 település már javában készül az idei Nemzeti Regatta versenyeire!

2019-05-22

Az 50 település már javában készül az idei Nemzeti Regatta versenyeire!

Kevesebb mint két hét és indul a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja – 2019. június 1-2-án! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai idén is 50 települést látnak vendégül Siófokon, ahova 16 megyéből érkeznek majd a csapatok a megmérettetésekre.

Sarud a Tisza-tó ékköve 1. rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal kezdődött, a Balatonon.

2019-05-24

Sarud a Tisza-tó ékköve 1. rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal...

Hiszen vitorlázni – az az általános tévhit – csak a Balatonon lehet. Befejezve a tanfolyamot, furcsa hiányt fedeztem fel magamban. Jó hogy van vitorlás vizsgám, de én Sarudon élek, ahol van ugyan pár vitorlás, de vitorlás élet, vitorlás közösség – na, az nincs.

Kisorsolták az 50 település számára a vitorláshajókat és a sárkányhajó csoportbeosztást az idei Nemzeti Regattára!

2019-05-17

Kisorsolták az 50 település számára a vitorláshajókat és a...

A Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja - elérkezett következő fontos mérföldkövéhez, a vitorlás- és sárkányhajófutamok sorsolásához, melyet 2019. május 14-én egy sajtótájékoztató keretén belül tartottak meg, stílusosan a Siófok katamarán fedélzetén.

Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal kezdődött, a Balatonon.

2019-05-24

Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal...

A Tisza-tavon komoly munkába fogunk. Az MVSZ által minősített vitorlás iskolát indítunk. Reményeink szerint sikerül megvalósítani, hogy a mindennapos testnevelés program keretében hamarosan vitorlázást tanuljanak a gyerekek, akinek ma még több, mint 75%-a nem tud úszni- a Tisza-tó partján.

hirdetes
Közösség

Szótár

Legénybúcsú helyszín Budapest

Íme, egy méltán híres legénybúcsú helyszín Budapesten!. Természetesen a... Tovább

Csonkarudas vitorlázat, gaffos vitorla

Kezdetben nem tudtak elég magas árbocot készíteni, ezért felhúztak rá egy villás rudat,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 132

Átlagos értékelés: 4.7

Balaton érdekességek hajó sport verseny Vitorlázás