Rekordidőt futott a Fifty-Fifty - Itt vannak az 54. KÉKSZALAG legizgalmasabb hírei

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 54. KÉKSZALAG – Megdöntötte az eddigi rekordokat az idei nyertes!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

54. KÉKSZALAG – Megdöntötte az eddigi rekordokat az idei nyertes!


2022/07/15
ZH

A Balatonfüreden megrendezett 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat csütörtökön rekordidővel nyerte meg a Raiffeisen Fifty-Fifty hajóját kormányzó Józsa Márton, mindössze 7 óra 13 perc alatt teljesítette a tókerülő versenyt!

54. Kékszalag verseny

Új rekorddal győzött a Fifty-Fifty!


A magyar fejlesztésű katamarán az 54. Kékszalagon 7 óra 13 perc 21 másodperces rekordidővel ért célba, amivel 2012 és 2014 után már harmadjára nyeri el Józsa Márton a fődíjat!


Már a rajtnál látszott, hogy a katamaránoknak elég kedvező lesz a széljárás, ugyanis szabályosan kilőttek a rajtvonaltól. A tókerülő versenyen összesen 516 hajó vett részt, ami több mint 2500 vitorlázót jelent. Rekordidejével a 2014-ben felállított saját rekordját döntötte meg, ami csak fél perccel volt több az ideinél, 7 óra 13 perc 57 másodperces pályacsúcsot döntötte meg 2022-ben.
 

Józsa Márton kormányos mellett az élen végző hajó legénységének tagja Goszleth Marcell, Németh Áron, Dénes Bence Dániel, Adorján Csaba, Erőss Loránd János és Józsa-Kovács Attila. 


A hajó egyébként nem régiben átesett egy teljes átalakításon, melynek főcélja a súlycsökkentés volt, hogy gyenge szélben is versenyképes legyen a hajó. Összesen közel 400 kilóval lettek könnyebbek a testek, valamint a hajó fedélzete is lekerekített formákat és légvezető szárnyakat kapott, így csökkent a légellenállás, ami még gyorsít a hajón.

A verseny leggyorsabb egytestűje a Raffica volt, amelyet Király Zsolt kormányzott. 20 óra 21 perc 16 másodperces idejével az összesített versenyben 13. helyezést érték el.

 

54. Kékszalag hírei

A verseny már több, mint 24 órája tart, és számtalan izgalomnak voltak, vannak kitéve a versenyzők az erős szélben. Éjszakára is jutott elég dráma, legénységet kellett menteni a vízből. A rajt után alig egy órával már jöttek a hírek egy elsüllyedt hajóról a középmezőnyben, szerencsére személyi sérülés nem történt az Anibellán, hiszen mindenki időben el tudta hagyni a vitorlást.

 


A 9 órás rajta sokan voltak kíváncsiak és egyfajta majális hangulat alakult ki a füredi kikötőben a kitelepült cégek sátrai között. Az óriás kivetítőkön lehet követni a verseny részleteit, mindeközben a sétányon már senkinek nem volt kétsége afelől, hogy a Fifty-Fifty fog elsőként célba érni, inkább azt találgatták, hogy mikor és hogy sikerül-e megdönteniük a 2014-es rekordot. 

 

Kékszalag Nagydíj

 


A második helyet a Team Kaáli, a harmadikat a nagyot hajrázó Prospex-Delta szerezte meg. 

 


A verseny éjjel sem állt meg és éjszakai zajlottak az események, a Szamuráj Jack felborult a tihanyi kikötőnél, és részben víz alá is került. A hajóról telefonon kellett segítséget kérniük körülbelül éjjel fél 2 magasságában, de a mentés sikeres volt, és személyi sérülés nem történt. Ekkorra már 200 egység célba ért a Füreden.
 

 


Balaton hajó hír sport verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pilotkönyv

 A vízterület jellegzetességeit és a kikötõket bemutató könyv.

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké

Detre Diána

Név: Detre Diána Detre Diána születési hely/idő: Budapest, 1983. november....

Boci

A boci mentőcsónakot, hajó után köthető kis evezős csónakot jelent.

krejcolás

Célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább egy fordulást tartalmaz, szél...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.