Kezdődik a keszthelyi Balaton-part átépítése

hirdetes

Kezdődik a keszthelyi Balaton-part átépítése

MTI
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Csaknem 350 millió forintos beruházással megkezdődik a keszthelyi Balaton-part átépítése, a város polgármestere csütörtökön írta alá a ZÁÉV Zrt.-vel a kivitelezői szerződést.

keszthelyi Balaton-part

Ruzsics Ferenc (Fidesz-KDNP) a szerződéskötés kapcsán tartott keszthelyi sajtótájékoztatón elmondta: a beruházáshoz 295 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól (NYDRFT). A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást hat pályázó közül nyerte el a ZÁÉV Zrt., amely a munkaterület csütörtöki átvétele után jövő év májusára fejezi be az átépítést.
   

A munkálatok keretében teljesen megújul a Balaton Szálló előtti terület, az itt lévő zenepavilonhoz a térszint alá süllyesztett szociális blokkot és öltözőket építenek. Díszburkolattal és díszkivilágítással látják el a most még kavicsos sétányt egészen a vitorláskikötőig, szökőkút is létesül, és kialakítanak egy különleges, "szenior" játszóteret az idősebbek mozgásigényének kielégítésére.

hirdetes
   

Manninger Jenő, a NYDRFT és egyben a Zala Megyei Közgyűlés elnöke hozzátette: a beruházáshoz 85 százalékos támogatást biztosított a fejlesztési tanács a regionális operatív programban meghirdetett, balatoni turisztikai vonzerő javítását célzó pályázati keretéből. Hozzátette: lehetőség lesz arra, hogy az önkormányzat a felújítás második ütemére is pályázatot nyújtson be, s az átalakítások révén a város valóban kiérdemli majd a Balaton fővárosa címet.

hirdetes
   

Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója azt mondta: már csütörtökön, a munkaterület átvétele után megkezdik a felújítást, a közelgő tél miatt ugyanis feszes munkát követel a május 31-i befejezési határidő. Az önkormányzattal egyeztetve szeretnék már május 1-re befejezni a munkálatok túlnyomó többségét, hogy a szezonkezdetre használatba vehessék a létesítményeket.
 

Forrás: www.mti.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Csapás

Csapáson halad a hajó, ha nem fordul vagy perdül. Ha a szelet jobbról kapja, jobbcsapáson,... Tovább

Ejtés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 234

Átlagos értékelés: 5.0