Több éve áll üresen egy amerikai bevásárlóközpont

hirdetes

Posztapokaliptikus képek egy kihalt plázáról az Egyesült Államokban

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Randall Park Mall a kétezres évek elején ment tönkre és pár éve be is zárt. Azóta a bevásárlóközpont teljesen elnéptelenedett és senki nem foglalkozott vele tovább. Egy fotós rendkívül érdekes képeket készített erről az évek óta elhagyatott plázáról.

Elhagyatott pláza

A pláza egy Ohio állambeli kisvárosban, North Randallben található. A Randar Park Mall igazi hanyatlása a kétezres évek elején kezdődött és talán a 2008-as gazdasági világválság tette be végleg a kaput. Abban az évben kezdett el igazán kiüresedni a hatalmas bevásárlóközpont: a boltok szép sorban bezártak és így fogytak a vásárlók is. A következő két évben a pláza végleg csődöt mondott és be is zárt. Ma már a madár se jár arra és ez látszik is.

 

Viszont ez a hely nem volt mindig ilyen. 1976-ban nyitott és egészen a kétezres évekig virágkorát élte, amíg el nem kezdődött a hanyatlás. A Randall Park Mall volt Amerika egyik legnagyobb plázája, ahol nemcsak üzletek és egy mozi működött, de irodák és számtalan étterem is. Legalább 5000 ember dolgozott ebben a hatalmas bevásárlóközpontban, de ennek a szép életnek az új évezredben vége lett.

 

Elhagyatott pláza

Az elhagyatott bevásárlóközpontról Seph Lawless készítette a fotókat, amik a Fekete péntek – az amerikai bevásárlóközpontok összeomlása című könyvben láttak napvilágot. A fényképész különös érdeklődést mutat az ehhez hasonló, elhagyatott plázák iránt és fel is kutatott néhányat Ohióban. Ezek szerint nemcsak ez az egyetlen kihalt bevásárlóközpont abban az államban.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
múzeum
hirdetes