Kínában a nézők kommentálhatnak a mozivásznon a telefonjukról - Érdekes moziélmény

hirdetes

Kínában a nézők kommentálhatnak a mozivásznon

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kínában érdekes szokás terjedt el a mozikban, ugyanis a nézők a telefonjukról végigkommentálhatják a filmet, amit ki is vetítenek a vetítővászonra.

Mozi

A kínai mozikban egy olyan szokás terjedt el, amit az emberek talán haladásként fognak fel, de szerintem úgy, ahogy van, kinyírja a moziélményt. Az ember általában azért megy moziba, hogy élvezze a filmet, és hogy beleélje magát, nem pedig azért, hogy kommenteket olvasson a vetítővásznon. De Kínában úgy látszik, ezt máshogy élik meg. A Qui legendája című film rendezője szerint, ha a nézők valós időben kommentálhatják a filmet a vetítővásznon, azzal a nézők és a rendező közelebb kerülhetnek egymáshoz. A rendező így folyamatos visszajelzéseket kap már a film közben, ami alapján közvélemény kutatásokat is tarthat, sőt, akár a forgatókönyvet is átírhatja.

 

Ez így néz ki:

Kommentek a vetítővásznon

Mozi

Ez a kommentfal úgy néz ki, hogy a vetítővászon mellett van még egy kisebb vászon, amire a kommentek kerülnek, de sok moziban a nagy vetítővásznon jelennek meg. A mozikban még biztatják is a nézőket arra, hogy film közben a telefonjaikról irkáljanak a kommentfalra. Ez az új szokás folyamatosan terjed Kínában, egyre több moziban jelennek meg a kommentfalak, de nem biztos, hogy az emberek arra használják, amire a rendezők akarják. Könnyen előfordulhat, hogy tartalmas filmkritika helyett társkereső, vagy egyéb üzeneteket olvashat a vásznon. Így meg semmi értelme az egésznek, sőt, még a mozi élményt is tönkreteszik vele. De hát haladni kell a korral.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Reffelés

A reffelés a nagyvitorla felületének csökkentése erős szélben. Ha akkora szél fúj, hogy azt... Tovább

Üzleti rendezvényhelyszín hotelben

Többnapos üzleti rendezvény hotelben   Ahhoz, hogy a rendezvényünk valóban sikert... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 162

Átlagos értékelés: 4.9

kreatív