Nem minden gyereknek jut pad a kínai iskolákban, különösen vidéken

hirdetes

Nehéz helyzetben vannak a kínai iskolák

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kínában a vidéki iskolák nincsenek valami jó anyagi helyzetbe. Ugyan kapnak pénzt az államtól,  viszont ez még mindig nem elég arra, hogy az összes gyereknek jusson pad az iskolában, ezért sokszor a családoknak kell gondoskodniuk erről.

Kevés a pad a kínai iskolákban

Kínában nem valami könnyű a vidéken élők helyzete. Ez látható a Hubei tartományban lévő kisebb településeken, különösen a Mecsenget környező falukban, ahol sokszor még iskolapadra se futja az iskoláknak, habár az államtól kapnak rá támogatást. Viszont legalább ötezer gyerek koptatja ezekben az intézményekben a padokat – vagyis inkább koptatná, ha lenne mit -de az állam ötezer helyett csak kétezer padot és széket küld, a többit pedig a szülőknek kell megoldaniuk úgy, ahogy tudják.

 

Kevés a pad a kínai iskolákban

Így csak kétezer tanulónak jut pad, a többi gyereknek viszont semmi, így iskolába járni se tudnak – legalábbis normális körülmények között nem. Viszont általában a vidéki szülőknek sincs pénzük, ezért elég problémás új padokat beszerezni. A családok általában úgy próbálnak felülkerekedni ezen a helyzeten, hogy rokonoktól kérnek kölcsön, vagy saját maguk barkácsolnak egy padot. Ráadásul még tovább rontja a helyzetet az a tény, hogy habár ingyenes az oktatás, a szülőknek iskolakezdésnél mégis fizetniük kell.

 

Kevés a pad a kínai iskolákban

Az oktatás pedig amúgy sem a legszebb körülmények között zajlik. Ha már iskolapadokra nincs pénze az államnak, akkor másra miért lenne? Kínában szokás délutáni pihenőt tartani a kisiskolásoknak evés után, ami egy jó órás alvást jelent. Viszont hely híján a gyerekek sok esetben, különösen a vidéki iskolákban kénytelenek a padokon aluni. Így az a gyerek, akinek nem jutott pad, enyhén szólva pórul járt.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Céges évzáró rendezvény

A céges évzáró rendezvény esetén kifejezetten fontos a tökéletes helyszín megtalálása,... Tovább

Siófok - BH Zrt.

Siófok BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása Siófokon a kihajózás jelentheti a legnagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 229

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív