Futott a stáb a vulkán kitörésekor

hirdetes

Futott a stáb mikor kitört az Etna

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

10 ember sérült meg, szerencsére nem súlyosan, mikor pár napja a cilág egyik legaktívbb vulkánja ismét hallatta a hangját. Ismét kitört az Etna, melyet a BBC egészen közelről átélt.

Kitört az Etna

 

Az Etna napjaink egyik legaktívabb tűzhányója, Szicília északkeleti részén, Catania és Messina között, a sziget keleti partján. Érdekessége, hogy az állandó kitörések miatt a magassága állandóan változik, de a legutóbbi jelentések szerint 3329 méter magasnak számít. Az egyik legkülönlegesebb vulkánja a világnak, mert ennek a kitöréseit jegyezték fel a legrégebben először, másrészt furcsa, de igaz, hogy a működésének a rendjét még a vulkanológusok sem tudták megfejteni, hogy milyen elv alapján működik, mi befolyásolja a kitöréseit. 

hirdetes

 

Esetében nem a legpusztítóbb tűzokádóról beszélünk, miatta nem halnak meg minden esetben ezrek. Ez a vulkán úgy aktivizálja magát, hogy a láváját magasra lövi ki és hosszú lávafolyamok indulnak meg rajta.  Viszonylag közelről is lehet szemlélni egészen biztonságosan is ezt a folyamatot. Ezt gondolta legalábbis az az angol tv stáb is, aki pont egy kitörést szeretett volna lefilmezni. Gyors futás és tíz sérült lett a végeredmény. Szerencsére csak könnyebb sérülésekről van szó, úgy mint kisebb égési sérülések, horzsolások és zúzódások.

hirdetes

 

Persze nem lennénk a 21. században, ha mindezt nem örökítették volna meg. A következő oldalon mi is bemutatjuk a BBC videóját az esetről. 

 

Kitört az Etna

 

 

Fotó forrása: Reuters

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

Révfülöp Üdülőszálló Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található az Üdülőszálló... Tovább

Temetkezési biztosítás

Temetkezési biztosítás - nincs annál nagyobb fájdalom, mint mikor elveszítjük szerettünket.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes