Biztonság a vízparton: Hogyan élvezd a nyarat a koronavírus idején

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Biztonság a vízparton: Hogyan élvezd a nyarat a koronavírus idején

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Biztonság a vízparton: Hogyan élvezd a nyarat a koronavírus idején


2020/07/07

A nyár már a hőmérőn is tagadhatatlanul beköszöntött, és az emberek készen állnak, hogy fürdőruhába bújva megrohamozzák kedvenc strandjaikat és vízpartjaikat. Ezzel 2020-ban az egyetlen bökkenő, hogy a legtöbb helyen még mindig javában dúl a COVID-19, azaz a koronavírus járvány. Gyakran halljuk szakemberektől, hogy idén ne menjünk külföldre nyaralni, maradjunk itthon, de mégis sokan tervezik külföldi nyaralásukat. Ezzel nem csak azt kockáztatják persze, hogy elkapják a vírust, hanem egy hirtelen meghozott rendelet okán egy két hetes külföldi karantént is akár. Sokan így a Balatonnál vagy a Tisza-tónál tervezik eltölteni a nyaralást, ami persze ugyan csak sok érintkezéssel járhat. Bármelyiket is választod, érdemes elolvasnod, mit javasolnak a szakemberek, hogyan kerüld el a vírusfertőzést a strandolás során! 
 

Biztonság a vízparton: Hogyan élvezd a nyarat a koronavírus idején

A cikk

 

  • Dr. William Schaffner, a Vanderbilt University Egészségügyi Központjának fertőzőbetegség-specialistája, illetve a CDC tanácsadója
  • Dr. Thomas Feteke, a Temple University ’Lewis Katz School of Medicine’ elnöke és fertőzőbetegség-specialistája

 

tanácsai alapján íródott! 

 

Fertőzésmentesen strandolnál -  mutatjuk, mit tegyél!

 

Szerencsére, ha körültekintően nyaralsz, és észben tartod a vírus idejére javasolt biztonsági előírásokat, akkor ez a nyarad jó okokból is emlékezetessé válhat majd.

 

 

Mielőtt rátérnénk a konkrét biztonsági tanácsokra, vegyük is át újra, hogy milyen általános óvintézkedésekre kell odafigyelned a közösségi távolságtartás jegyében:

 

  • Tarts legalább 2 méteres távolságot másoktól, ha te heted.
  • Viselj maszkot, ami a szádat és az orrodat is eltakarja, és ne vedd le, amikor kimész otthonról. Ez a maszk másokat véd attól, hogy megfertőzd őket, mert annak ellenére is vírushordozó lehetsz, hogy nem érzel semmilyen tünetet.
  • Moss kezet rendszeresen és alaposan 20 másodpercig, valahányszor elindulsz valahová, hazaérsz onnan (és lehetőség szerint az ottléted során is).
  • Ne menj sehová, ha betegnek, gyengének érzed magad, vagy olyanokkal érintkeztél, akik betegség tüneteit mutatták. Az idősek és a krónikus betegségekben szenvedők is jobban teszik, ha kerülik az emberek társaságát.

 

Mielőtt elindulnál a strandra vagy a vízpartra

 

A fertőzés kevésbé fenyeget a szabadban, ahol a szél gyakran elfújja a vírust a levegőből. Azonban ez nem jelenti azt, hogy odakint sokkal nagyobb biztonságban vagy, főleg, ha emberek is vannak a közelben.
 

Ha odafigyelsz, akkor neked is biztonságos és élvezetes nyarad lehet. Íme néhány dolog, amit érdemes elintézni, mielőtt elindulnál a strandra vagy a vízpartra.

 

Tájékozódj a strand vagy a part biztonsági szabályzatairól. Lehet, hogy az üzemeltetők korlátozzák, hogy egyszerre hány ember tartózkodhat a területen, míg más helyeken csak bizonyos ideig maradhatsz, hogy folyamatosan cserélődhessenek a látogatók.

 

Fontos az is, hogy felkészülten érkezz. A parti napozószékeket és padokat valószínűleg nem fertőtlenítik le két látogató között, ezért jó, ha van nálad saját fertőtlenítőszer (pl. nedves törlőpapír), amivel letisztíthatod ezeket, mikor megérkezel. Nem árt, ha a strandra vagy a vízpartra biztonsági okokból több maszkot is viszel magaddal, hogy lecserélhesd őket, ha bevizesednének vagy összeizzadnád őket.
 

 

Tekerj kicsit lejebb, és lapozz kérlek a második oldalra, most jönnek e legfontosabb tanácsok! 


Balaton érdekesség hír tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonaliga Horgász Egyesület Kikötő

A Balatonaligai Horgász Egyesület kikötője a Balaton keleti medencéjének keleti partján...

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára...

Futtatás

Futtatásnak nevezzük ha széllel szembeni haladáskor, ha a hajó és a vitorlázat által...

Reggeliző belváros

A legjobb reggelizőt keresed Budapesten? A PRE-GO a legjobb reggeliző a belvárosban, ahol helyben...

Backstag

A backstag meghatározását lásd az oldalsó hátramerevítő szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.