Biztonság a vízparton: Hogyan élvezd a nyarat a koronavírus idején

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Biztonság a vízparton: Hogyan élvezd a nyarat a koronavírus idején

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Biztonság a vízparton: Hogyan élvezd a nyarat a koronavírus idején


2020/07/07
Máté Balázs, online marketing tanácsadó
Biztonság a vízparton: Hogyan élvezd a nyarat a koronavírus idején
Biztonság a vízparton: Hogyan élvezd a nyarat a koronavírus idején

Biztonság a vízben

A CDC (az Egyesült Államok járványügyi kormányhivatala) szerint a koronavírus nehezen terjed vízben, így ettől nem igazán kell tartanod. A medencék vizét folyamatosan klórozzák és/vagy brómozzák, ami hatástalanítja a vízben úszkáló vírusokat (habár a CDC nem közölte, hogy ez milyen gyorsan történik). Akiktől igazán tartanod kell, azok a közvetlen közeledben úszkáló idegenek.

 

Na persze, mindez csak medencékre vonatkozik, viszont a sós- és édesvizű tavakról már nem adott tájékoztatást a CDC.

 

Fontos, hogy ne viselj maszkot a vízben. Ez egyrészt nem praktikus, másrészt könnyedén fulladást okozhat, hiszen megnehezítheti a légzést, különösen ha bevizesedik.

 

Tarts biztos távot másoktól – ez a legjobb védekezés, amire a vízben számíthatsz. Tartsd észben, hogy a vírust első sorban az emberek terjesztik, nem pedig a víz. Ha elég távol úszol másoktól, és nem érintkezel velük (vagy leheletükkel, stb.), akkor sokkal biztonságosabban élvezheted majd a strandon és a vízparton töltött időt.

 

 

Ügyelj a higiéniára! Ne fújj orrot a vízben, vagy mások közelében, és ne is köpködj. Ha teheted, gyere ki a vízből, és köhögj vagy tüsszents egy zsebkendőbe, majd alaposan mosd meg a kezed (20 másodperc, szappan), mielőtt visszamennél a vízbe. Sőt, az után egyébként is moss kezet alaposan, hogy kijöttél a vízből!

 

Biztonság a szárazföldön

Egyes újranyitott vízpartokon és strandokon nincs lehetőség leheveredni és pihengetni. Az Egyesült Államokban például bizonyos helyeken kifejezetten testmozgásra korlátozzák a látogatók tevékenységeit, hogy minél kevesebb időt töltsenek a padokon vagy a törölközőkön henyélve.

 

Ez persze nem jelenti azt, hogy sehol sem érdemes pihengetni egy kicsit a napon, csak oda kell figyelni az általános biztonsági előírásokra, és használni kell azt a bizonyos józan észt.

 

Maradj távol másoktól. A legalább két méteres távolság ajánlott, akár a vízben vagy, akár a szárazföldön. A CDC nem azt javasolja, hogy a strandok és vízpartok tiltsák be a pihenőalkalmatosságok használatát, hanem azt, hogy helyezzék azokat egymástól legalább 2 méter távolságra, hogy a látogatók ne lélegezhessék be egymás leheletét.

 

Ha valahol tudod, hogy nagy a tömeg, akkor inkább kerüld el azt a helyet. Mindenki tudja, hogy a nagy melegben vízközelben jó lenni, így nem meglepő, hogy sokan a legközelebbi strandra vagy vízpartra özönlenek a nyári hőségben. Ez a zsúfoltság azonban most nem szimplán kellemetlen, hanem veszélyes is lehet, ezért ha azt látod, hogy egy helyen túl sokan vannak, akkor keress máshol menedéket a meleg elől.

 

Mindig legyen rajtad maszk! Akár egy nyilvános mosdót használsz, akár egy parkolóban sétálsz, vagy a büfében rendelsz, mindig érdemes maszkot viselni a szárazföldön a biztonságos strandolás és vízparti élmény érdekében.
 

A legfontosabb tanácsok most követeznek! Picit lejjebb találod a lapozót, jöhet a következő oldal! 


Balaton érdekesség hír tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Különleges vacsorahelyszín Budapest

Különleges vacsorahelyszínt keres Budapesten? A Salon Étterem a legjobb választás! Minőségi...

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos...

Fonyód Bélatelep Önkormányzat Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Bélatelep Önkormányzat...

Crossfit

 crossfit

Nautic 330 Club vitorlás hajó

A Nautic 330-as 2005-ben megjelent, még inkább családközpontú koncepciója. A hajótest 15...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.