A Kőröshegyi Viadukt

hirdetes

Kőröshegyi völgyhíd látványos látképes

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2007. augusztus 8-án  adták át a völgyhidat, mely a Balaton déli partjával párhuzamosan, a Somogy megyei Zamárdi és Balatonszárszó között fut, Kőröshegy déli szomszédságában. Mi most részletesebben megmutajuk az ország leghosszebb hídját.

 

A Kőröshegyi völgyhíd

 

Sokan, sőt nagyon sokan kétségbe vonták a szükségességét a völgyhídnak. Miért kellett egyáltalán. Ha már megépítették, akkor miért így? Miért kellett ekkora összeget rááldozni? Óriási tragédia, hogy ennyire rombolja a tájképet. Ilyen kérdések és megállapítások egész hadamerült fel az ellenzők oldaláról. Muszáj azonban megállapítaniuk még nekik is, hogy egy nagyszerűen elvégzett munka végeredménye lett ez, mely egy egyedülálló mérnöki alkotás is egyben.

 

Az alábbiakban elképesztő számadatokat fogunk róla mutatni:  az építéséhez18,5 kilométernyi cölöp, 26 340 köbméter vasbeton gerenda és 16 620 tonna betonacél kellett. A 16 pillér össztérfogata 15 330 köbméter. Maga a völgyhíd kivitelezési költsége összesen 51,175 milliárd forint. Az ezzel együtt átadott teljes 14,2 kilométer hosszú autópálya-szakasz 76 milliárd forintba került, ami a fő híd mellett még egy 300 és egy 168 méteres kis völgyhidat is tartalmaz.

hirdetes

 

A következő oldalon egy gyönyörű videót is mutatunk róla, melyet a  Flying Eyes Media készített.

A Kőröshegyi völgyhíd

 

 

 

Forrása: Flying Eyes Media

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Balaton

Szótár

Fedélzet

A fedélzet a hajótest felső ívelt borítása. A hajóbelsőt víztől, csapadéktól védi.... Tovább

Eszes Tamás

Név: Eszes Tamás Eszes Tamás születési hely/idő: Keszthely, 1976. június... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes