Az ínyenc kukacos sajt: a szardíniai Casu mazru

hirdetes

Az ínyenc kukacos sajt: Casu mazru

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szeretitek a sajtkülönlegességeket? Én igen, de a kukacos sajt egy kicsit már túlzás. Szerintem az extrém jelző jobban illik rá, mint az ínyenc. Gordon Ramsey viszont be meri vállalni a Casu mazru sajt készítését és meg is kóstolja.

Kukacos sajt

Személy szerint szeretem az ínyencségeket és a különleges sajtokat, viszont ezt semmi pénzért nem kóstolnám meg. Ez a sajt a Casu marzu nevet viseli és Szardínia szigetéről származik. Juhtejből készült és meleg, nedves helyen érlelik, ahol nyüzsögnek a sajtlegyek. A sajtlegyeknek fontos szerep jut, ugyanis a sajtot csak félig takarják be pont amiatt, hogy a legyek is hozzáférjenek. Amikor a legyek lepetéznek a sajtba és kikelnek a lárvák, akkor kezdődik meg a sajtgyártás második fázisa. A sajt állagát ugyanis a nyüvek fehér váladéka teszi krémessé, az íze pedig édeskés lesz. Ez már így is épp elég bizarr, viszont a java csak most jön.

Kukacos sajt

Nem mindegy, hogy fogyasszák a sajtot, ugyanis azt már nem lehet megenni, amiben elpusztultak a férgek, mert mérgező. Csak akkor szabad, hogyha hűtőben tárolják, ezen kívül viszont csak az élő lárvás sajt alkalmas emberi fogyasztásra. Én már a tudattól elborzadnék, hogy az ételemben kukacok mászkálnak, viszont ezek nem akármilyen lárvák, ugyanis képesek akár 15 centi magasra is felugrálni. Ezt a problémát úgy oldják meg, hogy a kézzel kapkodják el a repülő férgeket. De ha valaki nem akar lárvákat enni, az úgy is megoldhatja, hogy leszel egy darabot és papírzacskóba teszi, itt ugyanis a férgek elpusztulnak az oxigénhiánytól. Onnan lehet tudni, hogy egy darab lárva se maradt életben a zacskóban, hogy megszűnnek a pattogó hangok.

 

A sajt állítólag nagyon finom, erős, édeskés íze van és persze erős illata. Még Gordon Ramsey műsorában is megkóstolták. Bátor emberek!

 

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-06-30

Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-ban újra visszatér a már hagyománnyá vált Zánkai Bornapok. A balatonfüredi borhetek után a Zánkai Bornapok a második leghosszabb borhét a Balaton északi részén. A szervezők idén is számtalan izgalmas programmal készültek a borkóstoláson kívül is. Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy miért lesz érdemes Zánkára utaznod!

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

2018-07-01

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

Már javában tart Balaton egyik legjobban várt fesztiválja, a Balaton Fesztivál. A rendezvényt 2018. június 29-e és július 1-e között rendezték meg idén. Ne csüggedj, hiszen a mai napon még ellátogathatsz a fesztiválra! Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy mivel készültek idén a szervezők és mit tartogat számodra még a vasárnap!

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

2018-07-04

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

Ma elrajtolt az egyik legnevesebb hazai fesztivál, a Balaton Sound! A fesztiválozás szerelmesei idén is találkozhatnak a megszokott kiváló minőséggel, a legjobb zenékkel, tengernyi programmal és a gyönyörű Balatonnal. Az idei fesztiválon azonban kiemelt szerepet kap a biztonság is, melyet egy új programmal segítenek elő!

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

2018-07-04

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

Keszthelyen 2018-ban is megrendezik az egyik legjobban várt balatoni eseményt, a KeszthelyFeszt fesztivált! Keszthely Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekszik, ami előnyös helyszínt jelent turizmusára tekintve! Tudj meg többet az egyik legjobb balatoni fesztiválról! Olvasd el cikkünket, ha szeretnél többet is megtudni!

gasztronómia

Szótár

Áramlásjelző fonál

Az áramlásjelző fonál a vitorlák helyes állásszögének beállításához használt, a... Tovább

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes