Az üdülőváros szállodái évek óta érintetlenül állnak

hirdetes

Elhagyatott szállodák Horvátországban

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kupari egykor egy népszerű üdülőváros volt, azonban a délszláv háború alatt megrongálták a szállodákat és a károkat azóta se állították helyre. Ma már úgy néz ki a hely, mint egy szellemváros.

Elhagyatott szállodák Kupariban

Kupari az Adriai-tenger partján található Horvátországban és egy gyönyörű üdülőváros, azonban olyan szállodákat is találunk itt, amikre évek óta rá se néztek. A hely látványa elég borzongató, mert leginkább egy kísértetvárosra hasonlít.

 

Kupari szállodái a Horvátországban 1991-ben kitört zavargások óta állnak üresen, amikor is Horvátország kikiáltotta függetlenségét és különvált Jugoszláviától. Ez olyan eseménysorozatokat indított el, aminek az eredménye egy háború lett és ez nem kímélte Kupari szállodáit sem. Ugyanis az épületeket a délszláv háború alatt rongálták meg. Azóta viszont senki rá se nézett ezekre az épületekre és nem újították fel őket.

 

Elhagyatott szállodák Kupariban

A szállodák egyébként a 60-as években épültek, amikor még Horvátország Jugoszláviához tartozott. Az akkor még szép szállodákat a Jugoszláv Néphadsereg vezetőinek építették meg mindössze egy milliárd dollárból. Viszont a szállodát a 80-as években már külföldi turisták számára is megnyitották. A szálloda igen kedvelt hely volt a külföldiek számára, mert gyönyörű látványt nyújtott. Viszont ma már csak romok várják helyettük az embereket.

 

Elhagyatott szállodák Kupariban

A szálloda ma már nem valami bizalomgerjesztő látvány. A délszláv háborúban nagyon megrongálták és azóta rá se nézett rá senki. Egy kicsit lelombozó, azonban mégis érdekes látványt nyújt ez a vidék.

Forrás: erdekesvilag.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Mesés magyar tájon jártunk – bemutatjuk a dörgicsei Levendáriumot!

2017-06-04

Mesés magyar tájon jártunk – bemutatjuk a dörgicsei Levendáriumot!

Toscana és Provence összekeverve a szívmelengető hazai, magyar tájjal: ezt találtuk Dörgicsén és egy gyönyörű levendulást. Mutatjuk, miért érdemes eljönnöd ide!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről és a legizgalmasabb újdonságokról!

2018-02-04

Ne maradj le a legfontosabb hírekről és a legizgalmasabb újdonságokról!

Ne hagyd magad, kerüld el te is a bosszantó korlátozást, vedd a kezedbe az irányítást még most! Értesülj még időben a legfontosabb és legfrissebb hírekről, tudd meg elsőként a legizgalmasabb újdonságokat vitorlázásról, utazásról, Balatonról, első kézből!

Már javában zajlik a Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek

2018-06-19

Már javában zajlik a Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek

Tihany utcáinak kellemes illatáról a levendula gondoskodik. A levendula megtalálható minden kis szuveníresnél, étteremnél és természetesen a hatalmas területű ültetvényeken. A kisváros szokásához híven idén is megrendezte a Tihanyi Levendula Fesztivált és a Levendula Heteket, amelyeknek összegyűjtöttük a legfontosabb információit!

Ezért érdemes részt venni a Múzeumok éjszakáján, amelyet Balatonon is megrendeznek!

2018-06-20

Ezért érdemes részt venni a Múzeumok éjszakáján, amelyet Balatonon is...

Júniusban újra megrendezésre kerül a Múzeumok éjszakája, amelyet nem csak a fővárosban, hanem számos balatoni településen is megrendeznek. De hogy pontosan mi is a Múzeumok Éjszakája és miért érdemes elmenni rá? Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb információkat a Múzeumok éjszakájáról és programajánlót készítettünk!

hirdetes
Közösség

Szótár

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek... Tovább

Abdrift

Az abdrift a hajó oldalra való sodródása, csúszása. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 140

Átlagos értékelés: 5.0

múzeum