Az üdülőváros szállodái évek óta érintetlenül állnak

hirdetes

Elhagyatott szállodák Horvátországban

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kupari egykor egy népszerű üdülőváros volt, azonban a délszláv háború alatt megrongálták a szállodákat és a károkat azóta se állították helyre. Ma már úgy néz ki a hely, mint egy szellemváros.

Elhagyatott szállodák Kupariban

Kupari az Adriai-tenger partján található Horvátországban és egy gyönyörű üdülőváros, azonban olyan szállodákat is találunk itt, amikre évek óta rá se néztek. A hely látványa elég borzongató, mert leginkább egy kísértetvárosra hasonlít.

 

Kupari szállodái a Horvátországban 1991-ben kitört zavargások óta állnak üresen, amikor is Horvátország kikiáltotta függetlenségét és különvált Jugoszláviától. Ez olyan eseménysorozatokat indított el, aminek az eredménye egy háború lett és ez nem kímélte Kupari szállodáit sem. Ugyanis az épületeket a délszláv háború alatt rongálták meg. Azóta viszont senki rá se nézett ezekre az épületekre és nem újították fel őket.

 

Elhagyatott szállodák Kupariban

A szállodák egyébként a 60-as években épültek, amikor még Horvátország Jugoszláviához tartozott. Az akkor még szép szállodákat a Jugoszláv Néphadsereg vezetőinek építették meg mindössze egy milliárd dollárból. Viszont a szállodát a 80-as években már külföldi turisták számára is megnyitották. A szálloda igen kedvelt hely volt a külföldiek számára, mert gyönyörű látványt nyújtott. Viszont ma már csak romok várják helyettük az embereket.

 

Elhagyatott szállodák Kupariban

A szálloda ma már nem valami bizalomgerjesztő látvány. A délszláv háborúban nagyon megrongálták és azóta rá se nézett rá senki. Egy kicsit lelombozó, azonban mégis érdekes látványt nyújt ez a vidék.

Forrás: erdekesvilag.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
múzeum
hirdetes