Vadnai Benjamin Eb bajnok korcsoportjában

hirdetes

Vadnai Benji ismét remekelt

E.B.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vadnai Benjamin második helyen végzett a franciaországi laser 4.7 Európa-bajnokságon, s korcsoportjában, a 16 év alattiak versenyében Európa-bajnoki címet szerzett!!! A végső győzelmet a német Stein Maximilian szerezte meg, míg a bronz érem a horvát Plenkovic Bartulhoz vándorolt.

Vadnai Benjámin

Benji mint korcsoportos Európa bajnok

Benji végig remek teljesítményt nyújtott a verseny során, egyetlen nap kivételével minden futamon tízen belüli helyen végzett, így az előkelő 11. helyen jutott be az arany csoportba a selejtezőket követően, ahol aztán feljött a harmadik helyre, s a mai végső futamon még egy helyezést javítva összetett másodikként, s korcsoportos Európa-bajnokként fejezte be a regattát.

Az időjárás kedvezett a versenyzőknek

Az Európa-bajnokságon egyetlen nap kivételével 8-10 csomó körüli szél fújt, ami ifjú korukból és termeti adottságaikból adódóan kedvezett versenyzőinknek, így a többiek is megvillanthatták tehetségüket és tudásukat egy-egy futam erejéig. Huszka Matyi háromszor is szerepelt a legjobb tíz között, s egy harmadik helyezést is begyűjtött csoportjában, mellyel az arany csoport 53. helyén zárta a versenyt. Takács Levente ugyan változó eredményt produkálva a 127. helyezésig jutott a 213 főt számláló mezőnyben, - korosztályában a 41.- ám neki is volt negyedik helyezése a selejtezők során, míg a lányok versenyében Virág Zsófi javított sokat tavalyi eredményéhez képest, s egyenletes vitorlázással egyetlen helyezéssel maradt csupán le a legjobb 59 lányt számláló arany csoporttól. Végül az ezüst csoport második helyén végzett a 118 főt számláló női mezőnyben. A női Európa-bajnoki címet a lengyel Piasecka Sara Natasza szerezte meg a finn Toroi Sofia és a horvát Kacan Antonela előtt.

hirdetes
Benji tavaly még optimist hajóosztályban állhatott fel az Európa-bajnoki dobogóra, s idén, - hajóosztály váltást követően -  máris újabb sikerrel kápráztatott el bennünket. Gratulálunk!
hirdetes

U16 fiú végeredmény

Összetett fiú

Lány végeredmény

E.B.

Forrás: www.hunsail.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz. Tovább

Tőkesúlyos hajó

Tőkesúllyal és kabinnal rendelkező vitorlás hajó. Nevezik még kielernek is. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 228

Átlagos értékelés: 4.7