Laser Európa Kupa versenysorozat 1. verseny – Koper Szlovénia

hirdetes

Laser Európa Kupa versenysorozat 1. verseny – Koper Szlovénia

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2012. március 16. és 18. közt Koperban a „Jadro Koper” Yacht Klub adott otthont a Laser Európa Kupa versenysorozat 1. versenyének. Az esemény iránti nagy érdeklődést jól jellemzi három számadat – 204 versenyző, 15 országból, 3 osztályban. Ha még hozzátesszük, hogy 18 magyar egység is indult, akkor láthatjuk, hazánkból is mekkora figyelem kísérte a versenyt.

Laser Európa Kupa

Nem is a figyelemmel volt a baj, hanem a széllel. Ahhoz képest, hogy a megelőző két hétben nagyon jó szél volt a térségben, az az első nap felére elfogyott. Sajnos a három nap alatt a Standard osztálynak három, a Radialnak és 4,7-nek mindössze egy érvényes futamot tudtak tartani, így a verseny a két osztálynak eredménytelenül zárult.Pénteken gyenge szélben ugyan, de minden osztálynak be tudtak futtatni egy érvényes futamot, a Standardnek kettőt.Szombaton délelőtt 10-től vízen voltak a hajók, várták a szelet, de az annyira megbízhatatlan, instabil volt, hogy délután 17-ig nem tudtak egy futamot sem tartani.

Vasárnap reggel a déli szél bíztatónak tűnt, de hirtelen olyan sűrű köd ereszkedett az öbölre, hogy csak a Standard ért célba, a Radial és a 4,7 futamát le kellett lőni. Több órás várakozás után délután megkíséreltek egy újabb rajtot, mikor elült a köd, de vele együtt a szél is…

hirdetes


 

Eredmények


Mit lehet tenni? Legfeljebb sajnálkozni, ahogy tették a versenyrendezők is. A versenyzők pedig csomagoltak és továbbutaztak a sorozat következő állomására Torboléba, a Gardához, ahol március 23-án folytatódnak a küzdelmek, reméljük, jobb viszonyok közt!

Jó szelet!
 
Oberkersch Orsolya   

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

J24

J24 vitorlás hajó történet Az amerikai Rod Johnson, sok siker sztorihozhoz hasonlóan, a... Tovább

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 203

Átlagos értékelés: 4.7