Balatonfüredi Laser Vitorlás Európa-Kupa

hirdetes

Laser vitorlás Európa Kupa beszámoló

Dávid Júlia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2010. szeptember 2-a 4-e között újabb rangos nemzetközi vitorlás eseménynek ad otthon Balatonfüred, itt rendezik meg a Laser hajóosztály Európa Kupa futamát. Az első versenynapon szeptember 2-án, nem sikerült futamot rendezni, a mai szombati napon azonban három futamot vitorlázott a 74 fős nemzetközi mezőny.

Laser Európa Kupa

Sajtóközlemény
2010. szeptember 4.
A balatonfüredi Európa Kupán mindhárom Laser osztályban magyarok az élen

 

A Standard osztályban Bakóczy Róbert, a Radialban Vadnai Benjamin  a 4.7-ben Hegedűs Fanni áll az élen.

Az Európa Kupa második napján 10.00 órakor rajtoltak el az egységek. A Standard osztályban 20, a Radialban 29, a 4.7-bn pedig 25 versenyző indult. Mindhárom hajóosztályban sikerült három futamot lebonyolítani. Az első és harmadik futam gyenge, kb. 6 csomós szélben zajlott, míg a második futamnál kicsit kifújtabb, 8 csomó körüli szél volt.  Az első rajtnál nagyon idegesek és izgatottak voltak a versenyzők, ezért mindhárom hajóosztályban általános visszahívás után csak másodszorra rajtolt el a mezőny sikeresen.  Sajnos néhány versenyzőt, ennek ellenére korai rajt miatt ki kellett zárni a futamból. A második rajt simábban, visszahívások nélkül zajlott, a harmadik futamnál a Standard és Radiál tiszta rajttal, míg a 4.7-es mezőny általános visszahívással indult. Délután 2 óra  utánra legyengülő szélben futottak be a versenyzők, ezért a rendezőség partra vitte a mezőny és több futamot már nem is tudtak rendezni.

hirdetes

Három futam után a Standard osztály  első három helyezettje Bakóczy Róbert, Fazakas György és Kaiser Kristóf.  Radialban Hegedűs Fanni, a montenegrói Milivoj Dukic  és Bathó Péter, míg Laser 4.7-ben Vadnai Benji, Huszka Matyi és a horvát Andrej Hinic  álnak az élen.  A nap befejezéseként 6 órakor pasta-party várta a versenyzőket.  Holnap, az utolsó napon az eredeti 2 helyett 3 futam lebonyolítását tervezi a rendezőség.

hirdetes

Eredmények

Dávid Júlia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Molett divat

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem... Tovább

Marás

A Balaton déli partján, a víz alatt húzódó keskeny, sekély zóna, amit úgynevezett... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 220

Átlagos értékelés: 4.7