Dél-Kóreában egy olyan tornyot terveztek, ami beleolvad a környezetébe

hirdetes

Láthatatlan látványosság

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Dél-Kóreában egy olyan felhőkarcolót kezdtek el építeni, ami teljesen beleolvad a környezetébe. Az épületet idén tervezik befejezni.

Láthatatlan felhőkarcoló

Dél-Kóreában egy amerikai cég, nevezetesen a GDS egy olyan projektet indított el, amiben egy láthatatlan felhőkarcolót terveznek. Az építési engedélyeket meg is kapták és várhatóan idén már be is fejezik az építkezéseket. A felhőkarcoló ráadásul amellett, hogy alig lesz látható az égen, még magas is lesz. A tervek szerint az Infinity Tower, ez a most épülő felhőkarcoló egész biztos, hogy benne lesz a világ tíz legmagasabb felhőkarcolója között. A tornyot 450 méter magasra tervezik. Az üvegek visszatükröző hatását, ami "láthatatlanná teszi" az épületet pedig speciális technikákkal érik el.

 

Láthatatlan felhőkarcoló

A felhőkarcolónak az üvegborítás mellett  speciálisan elhelyezett kameraoptikák és LED-világítás fogja növelni a visszatükröző hatását. Így az épület a tervek szerint teljesen bele fog olvadni a környezetébe és csak akkor veheti észre az ember a város fölé magasodó tornyot, ha nagyon figyel. Bár ez talán problémát is jelenthet, mert nemcsak az utcai gyalogosoknak kell nagyon odafigyelni, ha meg akarják csodálni ezt a remekművet, hanem a repülőpilótáknak is.

 

Láthatatlan felhőkarcoló

A felhőkarcoló viszont szórakoztató céllal épült. A toronyba szállodákat,éttermeket, egy vízi parkot és még hullámvasutat is terveznek. Tehát az épület nem lesz teljesen értelmetlen, viszont kétségkívül elég bizarr ötlet ilyen magasra tervezni egy láthatatlan felhőkarcolót.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
kreatív

Szótár

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock... Tovább

Élesedés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 170

Átlagos értékelés: 4.8