Egy gazda 900 kilós tököt termesztett

hirdetes

A 900 kilós tök

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A tök gazdája, Gary Miller tavaly nyert meg egy verenyt, ami a tökök méretéről szólt és az ő 900 kilós töke lett végül az első helyezett. Viszont a gazda itt nem áll meg. Idén még nagyobb tököt akar termeszteni.

900 kilós a világ legnagyobb töke

A világ legnagyobb töke körülbelül 900 kilót nyom, ami be is került a Guinness Rekordok Könyvébe. A tököt Gary Miller termesztette, aki ezzel a munkájával első helyezett lett egy olyan versenyen, ami a legnagyobb tököket állítja sorba, nevezetesen a Annual Safeway World Championship Pumpkin Weigh versenyen. A tök pontosan 821 kilós és 4,7 méter kerületű. Kétségkívül ez a legnagyobb tök, amit valaha ember látott – bár ki tudja – viszont Gary Miller úgy döntött, még magasabbra helyezi a mércét a következő versenyre és egy ennél is nagyobb tököt termeszt.

 

900 kilós a világ legnagyobb töke

Tavaly előtt is az Egyesült Államokban, azon belül is Ohióban dőlt meg a világrekord egy 782 kilós tökkel. Akkor biztos kevesen gondolták volna, hogy ezt sikerül túlszárnyalni, de végül megtörtént a lehetetlen. Ezek után nem is csoda, ha a következő versenyzők megpróbálkoznak egy 900 kilósnál is nagyobb tökkel. Innen már nincs megállás! A tök büszke tulajdonosa meg is tartotta a tökmagokat, hogy azokat elvesse, hátha sikerül még egy ennél is nagyobb tököt termesztenie.

 

900 kilós a világ legnagyobb töke

A tököt viszont nem ették meg, pedig szép mennyiségű pite, vagy tökfőzelék készülhetett volna belőle. Ehelyett a tökből komposzt lett. Gary Miller egyébként a tanyáján termesztette ki ezt a szép példányt és állítása szerint semmilyen csodaszert nem vetett be ahhoz, hogy ez a tök ilyen nagyra nőjön. A tök termesztéséhez algát, tehéntrágyát, meg esővizet használt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a... Tovább

Kávéház Budapest

Sokan nem tudják, de kis hazánkban található a Világ Legszebb Kávéháza! Ezen legendás... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 196

Átlagos értékelés: 4.7

gasztronómia