Egy gazda 900 kilós tököt termesztett

hirdetes

A 900 kilós tök

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A tök gazdája, Gary Miller tavaly nyert meg egy verenyt, ami a tökök méretéről szólt és az ő 900 kilós töke lett végül az első helyezett. Viszont a gazda itt nem áll meg. Idén még nagyobb tököt akar termeszteni.

900 kilós a világ legnagyobb töke

A világ legnagyobb töke körülbelül 900 kilót nyom, ami be is került a Guinness Rekordok Könyvébe. A tököt Gary Miller termesztette, aki ezzel a munkájával első helyezett lett egy olyan versenyen, ami a legnagyobb tököket állítja sorba, nevezetesen a Annual Safeway World Championship Pumpkin Weigh versenyen. A tök pontosan 821 kilós és 4,7 méter kerületű. Kétségkívül ez a legnagyobb tök, amit valaha ember látott – bár ki tudja – viszont Gary Miller úgy döntött, még magasabbra helyezi a mércét a következő versenyre és egy ennél is nagyobb tököt termeszt.

 

900 kilós a világ legnagyobb töke

Tavaly előtt is az Egyesült Államokban, azon belül is Ohióban dőlt meg a világrekord egy 782 kilós tökkel. Akkor biztos kevesen gondolták volna, hogy ezt sikerül túlszárnyalni, de végül megtörtént a lehetetlen. Ezek után nem is csoda, ha a következő versenyzők megpróbálkoznak egy 900 kilósnál is nagyobb tökkel. Innen már nincs megállás! A tök büszke tulajdonosa meg is tartotta a tökmagokat, hogy azokat elvesse, hátha sikerül még egy ennél is nagyobb tököt termesztenie.

 

900 kilós a világ legnagyobb töke

A tököt viszont nem ették meg, pedig szép mennyiségű pite, vagy tökfőzelék készülhetett volna belőle. Ehelyett a tökből komposzt lett. Gary Miller egyébként a tanyáján termesztette ki ezt a szép példányt és állítása szerint semmilyen csodaszert nem vetett be ahhoz, hogy ez a tök ilyen nagyra nőjön. A tök termesztéséhez algát, tehéntrágyát, meg esővizet használt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-06-30

Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-ban újra visszatér a már hagyománnyá vált Zánkai Bornapok. A balatonfüredi borhetek után a Zánkai Bornapok a második leghosszabb borhét a Balaton északi részén. A szervezők idén is számtalan izgalmas programmal készültek a borkóstoláson kívül is. Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy miért lesz érdemes Zánkára utaznod!

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

2018-07-01

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

Már javában tart Balaton egyik legjobban várt fesztiválja, a Balaton Fesztivál. A rendezvényt 2018. június 29-e és július 1-e között rendezték meg idén. Ne csüggedj, hiszen a mai napon még ellátogathatsz a fesztiválra! Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy mivel készültek idén a szervezők és mit tartogat számodra még a vasárnap!

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

2018-07-04

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

Ma elrajtolt az egyik legnevesebb hazai fesztivál, a Balaton Sound! A fesztiválozás szerelmesei idén is találkozhatnak a megszokott kiváló minőséggel, a legjobb zenékkel, tengernyi programmal és a gyönyörű Balatonnal. Az idei fesztiválon azonban kiemelt szerepet kap a biztonság is, melyet egy új programmal segítenek elő!

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

2018-07-04

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

Keszthelyen 2018-ban is megrendezik az egyik legjobban várt balatoni eseményt, a KeszthelyFeszt fesztivált! Keszthely Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekszik, ami előnyös helyszínt jelent turizmusára tekintve! Tudj meg többet az egyik legjobb balatoni fesztiválról! Olvasd el cikkünket, ha szeretnél többet is megtudni!

gasztronómia

Szótár

Manőverslukk

Erős szeles kikötés után a kapitány és legénység által közösen fogyasztott... Tovább

Dűznihatás

A dűznihatás jelentése réshatás, a levegő felgyorsulása a nagyvitorla és az orrvitorla között. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes