Íme a világ legszebb hídjai, amelyektől elámulsz!

hirdetes

Ezek a világon a legszebb hidak!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A hidak egyszerre keltenek bennünk félelmet és csodálatot is, nem véletlenül, hiszen tiszteletet parancsolnak, és mégis némelyik kész építészeti csoda! most elhoztam nektek a világ minden tájáról a legszebbeket. :)

Ezek a világ legámulatbaejtőbb hídjai!

1. Olaszország-Sóhajok hídja

A világhírű Sóhajok hídja egy legenda után kapta a nevét, mely szerint a börtön felé haladók sóhajtoztak itt. Mindez persze nem igaz, főleg hogy a híd 1600 után épült, ekkorra már régen nem voltak kivégzések. De a híd továbbra is páratlanul gyönyörű.

 

 

2. USA-Brooklyn-híd

1883-as átadása idején a világ leghosszabb függőhídja volt, tornyai pedig az akkori legmgasabb ember által épített létesítmények nyugaton. John Roebling terve volt eme csoda építése, az építkezést már fia kezdte el, de az belerokkant egy betegségbe, így a munkálatokat felesége fejezte be. 

hirdetes

 

 

3. Anglia-Tower-híd

A hidat 1894-ben adták át a londoni dugók felszámolására, és hatalmas gótikus stílusa nem nyerte el  az angolok tetszését. Később azonban szép lassan hozzászoktak a látványhoz, és a híd ma már Anglia igazi szombólumává vált.


Ezek a világ legámulatbaejtőbb hídjai!

4. USA-Golden Gate-híd

A világ egyik legismertebb hídja négy év alatt épült meg összesen 27 millió amerikai dollárból. 
Tervezője, Joseph Strauss különös figyelmet fordított a biztonságra: a híd alatt védőhálót feszítettek ki, ezzel 19 emberélet meg is menekült, ma ők a Félúton a Pokolba Klub tagjai. A Golden színe egyébként nem piros, hanem a narancssárga egyik árnyalata, ezzel hangsúlyozva az öblöt beborító ködöt. 

hirdetes

 

 

5. Olaszország-Ponte Vecchio

A sokszínű híd egyszerre piac, utca, és híd is, és a középkor klasszikus jelensége. 1345-ben készítették a helyi befektetők segítségével, akik így cserébe árúsítóhelyet kaphattak a hídon. Az évtizedek alatt Olaszország legszebb jelképe lett, és nem véletlenül, hiszen szépsége páratlan.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Még mindig Mexikóváros - Zócalo és Zona Rosa

2019-05-03

Még mindig Mexikóváros - Zócalo és Zona Rosa

Jelentem nagyjából túl vagyunk a jetlag-en és reményeim szerint sikerült elintézni az elmaradt autó bérlést is. Na nem a mexikói America Car Rental jóvoltából fordultak pozitívra a dolgok, ( akik kinn hagytak bennünket a reptéren, és akik sem az e-mailekre, sem egyéb dolgokra nem reagáltak ), hanem a Rentalcars.

10 hely a nagyvilágból, amiket érdemes tavasszal meglátogatni

2019-03-12

10 hely a nagyvilágból, amiket érdemes tavasszal meglátogatni

Habár sokan még nincsenek megelégedve az időjárással, a hőmérő szerint már tagadhatatlanul beköszöntött a tavasz, és a kihalt, kopár tájak hamarosan új életre kelnek. Ahogy a természet ébredezik, úgy az emberek is egyre szívesen töltenek több időt a szabadban.

Így lehet egyszerű és biztonságos a dokkolás

2018-02-18

Így lehet egyszerű és biztonságos a dokkolás

Egy hajó kikötése nem egyszerű feladat, ha csak nem vagyunk különösen gyakorlottak, de még akkor sem gyerekjáték. A legtapasztaltabbak számára is okozhat meglepetéseket a dokkolás. Érdemes néhány dologra odafigyelni, hogy egyszerűen és biztonságosan rögzíthessük a hajót. Íme 10 jól bevált tipp, amik sokat segítenek majd a dokkolás során.

Mexikóváros - az első tényleges városnézés

2019-04-16

Mexikóváros - az első tényleges városnézés

Helyi idő szerint 5.45 van, otthon Ti már készültök az ebéddel - mi pedig küzdünk a jetlag-el. Este megérkeztünk a szállodába, leugrottunk venni ásványvizet a fogmosáshoz, meg körbenéztünk a közvetlen környéken - aztán az ágyba zuhantunk.

hirdetes
Közösség

Szótár

Frontális vihar

A frontális vihar a hidegfronttal érkező, gyakran zivatarral együttjáró vihar, mely több... Tovább

Fenékdeszka

A fenékdeszka, vagy trepni a kajüt és a cockpit kiemelhető egységekből álló deszkázata. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek szerelem utazás