Íme a világ legszebb hídjai, amelyektől elámulsz!

hirdetes

Ezek a világon a legszebb hidak!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A hidak egyszerre keltenek bennünk félelmet és csodálatot is, nem véletlenül, hiszen tiszteletet parancsolnak, és mégis némelyik kész építészeti csoda! most elhoztam nektek a világ minden tájáról a legszebbeket. :)

Ezek a világ legámulatbaejtőbb hídjai!

1. Olaszország-Sóhajok hídja

A világhírű Sóhajok hídja egy legenda után kapta a nevét, mely szerint a börtön felé haladók sóhajtoztak itt. Mindez persze nem igaz, főleg hogy a híd 1600 után épült, ekkorra már régen nem voltak kivégzések. De a híd továbbra is páratlanul gyönyörű.

 

 

2. USA-Brooklyn-híd

1883-as átadása idején a világ leghosszabb függőhídja volt, tornyai pedig az akkori legmgasabb ember által épített létesítmények nyugaton. John Roebling terve volt eme csoda építése, az építkezést már fia kezdte el, de az belerokkant egy betegségbe, így a munkálatokat felesége fejezte be. 

hirdetes

 

 

3. Anglia-Tower-híd

A hidat 1894-ben adták át a londoni dugók felszámolására, és hatalmas gótikus stílusa nem nyerte el  az angolok tetszését. Később azonban szép lassan hozzászoktak a látványhoz, és a híd ma már Anglia igazi szombólumává vált.


hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről és a legizgalmasabb újdonságokról!

2018-02-04

Ne maradj le a legfontosabb hírekről és a legizgalmasabb újdonságokról!

Ne hagyd magad, kerüld el te is a bosszantó korlátozást, vedd a kezedbe az irányítást még most! Értesülj még időben a legfontosabb és legfrissebb hírekről, tudd meg elsőként a legizgalmasabb újdonságokat vitorlázásról, utazásról, Balatonról, első kézből!

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

érdekességek szerelem utazás
hirdetes