London kerékpárút hálózat futurisztikus koncepció London felett kerekező biciklisekkel.

hirdetes

London kerékpárút hálózat a magasban 2015-re akár meg is valósulhat.

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Londonban a város felett a magasban kialakított kerékpárút hálózatának első fázisa, amely Stratfordot köti össze London városával, 2015-re már megépülhet.

Kerékpárút a magasban

A használóknak várhatóan 1 fontot kell fizetniük majd úthasználatonként, a kivitelezési költség pedig akár több tízmillióra is rúghat.

 

Biciklisek a város felett pro és kontra


Boris Johnson londoni polgármester most nézi át az építészek javaslatait a lehetséges megoldásokat illetően, amely olyan a város felett a levegőben épített kerékpárhálózat kialakítását célozza, amely a város legfontosabb csomópontjai kötné össze. Művészek által megalkotott tervek már készültek. A tervek némelyikén high-tech, üvegből kialakított, nyitott tetejű alagutakat láthatunk, amelyek a new yorki High Line-hoz hasonlítanak. A megemelt kerékpárút gondolata abból a problémából eredeztethető, hogyan lehetne megoldani az ingázó biciklisek közlekedését, biztonságosabbá és könnyebbé téve számukra a városi közlekedést. A megvalósíthatósági tanulmányok azt mutatják, hogy új kerékpárutak kialakítása a már most is zsúfolt városi utak szélesítésével szinte lehetetlen vállalkozás. A magasban kialakított kerékpárút hálózat lehetne a logikus megoldás erre a problémára, hiszen telítődni látszik a hagyományos úthálózat.

hirdetes

 

Futurisztikus koncepció


Először is, le kellene bontani egy csomó épületet, ami hatalmas káoszt okozna a közlekedésben. Ugyanakkor sokkal biztonságosabbá is válhatna továbbá a kerékpáros közlekedés, és így sokkal több követője is lehetne, nyilatkozták a koncepció követői. Egyelőre ugyanis úgy tűnik, hogy hiába a növekvő adóterhek, az autósok nem kívánják feladni megszokott közlekedési eszközüket. A londoni infrastruktúra következő nagy horderejű megújulása lehetne ez a beruházás, ami teljesen átalakítaná a város látképét is. A javaslat az ingázók által generált igényekre épít, és a londoni polgármester is támogatja a valóban futurisztikus koncepciót.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Beiboot

A beiboot meghatározását lásd a boci szótárszónál. Tovább

Balatonföldvár - Hajóállomás BH Zrt.

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók: A Balaton nyugati... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 126

Átlagos értékelés: 4.7