Gyenesei István Önkormányzati Miniszter 2009. március 12-én, a Duna Palotában adta át a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát Wossala Györgynek, a Magyar Vitorlás Szövetség társelnökének

hirdetes

Lovagkereszt kitüntetésben részesült Wossala György

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Lovagkereszt kitüntetésben részesült Wossala György

Gyenesei István Önkormányzati Miniszter 2009. március 12-én, a Duna Palotában adta át a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát Wossala Györgynek, a Magyar Vitorlás Szövetség társelnökének.

Wossala György 1941-ben született Budapesten, diplomát a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerzett. A vitorlázással az 1950-es években kezdett el foglalkozni, M-Yolle, O-Yolle, Finn, Soling és 30-as cirkáló hajóosztályokban versenyzett. A több, mint húsz magyar bajnoki cím mellett nyert nyílt holland, olasz, osztrák bajnokságot. Soling hajóosztályban egyszer volt Európa-bajnokságon második helyezett, 2008-ban pedig megszerezte a bajnoki címet is. Soling Master's világbajnokságokon háromszor első, kétszer második helyezést szerzett. A 2006. évi Soling Világbajnokságon második helyre vezette egységét. 2007-ben a yardstick-előnyszámokat figyelembe megnyerte a Kékszalagot a Kékmadárral. Az elmúlt tizenöt évben több magas funkciót töltött be a Nemzetközi Vitorlás Szövetségben, ahol többek között a tőkesúlyos bizottság alelnöke is volt. 2001 óta a Magyar Vitorlás Szövetség társelnöke, 2004 óta pedig az Európai Vitorlás Szövetség elnöke.

hirdetes

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 190

Átlagos értékelés: 4.9