Az YSL megnyerte a pert a Red Sole Mark ügyében ellene indított perben

hirdetes

Luxus divatmárkák jogi csatája

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Jogi csatában ütközött össze a két luxus divatcég: a Christian Louboutin cég azonban elvesztette a pert, az Yves Saint Laurent céggel szemben, amelynek tárgya a Louboutin márka cipőinek megkülönböztető jegyeként ismert skarlátvörös cipőtalpak alkalmazása volt.

Luxus cipők

Az ítéletet meghozó bíró szerint a divat világára jellemző éles versenyhelyzet lehetetlenné teszi azt, hogy bizonyos színek alkalmazását illetően exkluzivitást élvezhessen egy divatcég, amelyik először alkalmazta azt - hiszen a színeknek csupán díszítő és esztétikai szerepük van. A keresetet a Louboutin cég nyújtotta be, tisztességtelen piaci magatartás, a vásárlókat a termék eredetét illetően megtévesztő design, valamint védjeggyel való visszaélés címén az YSL ellen, mert az lángoló vörös cipőtalpakkal dobta piacra cipőkollekciója néhány darabját.

hirdetes
Bár azzal a bíró egyetértett, hogy a Louboutin Red Sole Mark (vörös talpú cipőmárka) híres és elismert, azzal viszont nem értett egyet, hogy ez a divat világában védjegyet élvezhet. A Louboutin csillogó cipőmárkája egy híres, a fogyasztói társadalom igenlésére épülő nagysikerű TV-sorozat miatt lett elsősorban ennyire népszerű, évente 240.000 pár fogy belőle csak az Egyesült Államokban, ami 135 millió dolláros bevételt jelent.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Világ körül

Ha szereted a szép képeket, a külföldi országok nevezetességeit, érdekességeit,... Tovább

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 246

Átlagos értékelés: 5.0

divat