M7-es autópáya

hirdetes

Így épült az M7-es autópálya

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindenki állt már a balatoni dugóban. Sokan átkozódtak már vasárnap este útban a főváros felé, vagy péntek délután útban a Balcsihoz. Most megmutatjuk, hogyan indult az ország leghíresebb útjának a története.

Így épült az M7-es

 

Összességében 1964-ben kezdték el építeni, ekkor helyezték forgalomba az M1-M7 közös szakaszát. 1966-ban előbb a bal útpálya épült meg Martonvásárig, majd 71-ben folytatták a MArtonvásár-Zamárdi szakasszal.1972-75-ben a jobb pálya is elkészült Törökbálint és Balatonaliga között.2008-ban ért el a magyar-horvát határhoz. Összesen 229 km hosszú és 5 megyén keresztül halad át. 

 

Sokan emlékezhetnek még rá, hogy eredetileg betonlapokból készült az útburkolat, amelyeknek találkozási pontjánál döccent kicsit az autó. A zakatolás üteméből lehetett tudni, mennyire gyorsan megy valaki. Nem volt rajta nagy élmény az utazás.A felújítások és bővítések során ezeket leaszfaltozták, ezután a zakatolás megszűnt.

hirdetes

 

Szakaszán található az ország legnagyobb völgyhídja, melyet az északi partról is lehet látni. Szerencsére manapság Székesfehérvártól már 3 sávon lehet közlekedni Budapest irányába, melyre nyugodtan mondhatjuk, hogy az utóbbi évtizedek legjobb ötlete volt kis hazánkban. A következő oldalon egy nagyon ritka videót mutatunk, melyet még a 70-es években készítettek az építéséről. Igazi élmény látni ezeket a képkockákat.

 

Így épült az M7-es

 

 

Forrás: youtube.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél Tovább

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 225

Átlagos értékelés: 5.0

Balaton