Alacsonyan szállnak a repülőgépek a Maho Beach fölött

hirdetes

Így néz ki, amikor túl rövid a kifutópálya

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 A strand a repülőtér szomszédságában található, aminek meg is van az eredménye. Ráadásul még a repülőgépek kifutópályája is túl kicsi, ezért a gépek gyakorlatilag a strandolók feje fölött landolnak és kerülgetik a leszállópályát.

Repülőgépek a strand fölött

A Saint Martin szigetén lévő strandon a repülők csak 10-20 méter magasan suhannak el a strandolók fölött. Ennek az az oka, hogy a repülőteret gyakorlatilag a strand mellé építették, ráadásul a gépek a tenger felőli oldalán szállnak le és fel. De még többet ront a helyzeten az, hogy a kifutópálya is túl rövidre sikerült, ami azt eredményezi, hogy szinte pár méterrel a fürdőzők feje fölött repkednek a repülőgépek.

 

Viszont a strand felett zajt csapó gépek ahelyett, hogy elüldöznék az embereket, inkább odavonzzák őket. Hisz nem lehet akárhol ilyen közelről repülőgépeket látni! Ha lapozol, még több képet találsz erről az érdekes strandról és persze a repülőkről.

 

Repülőgépek a strand fölött

A gépek természetesen a túl kicsi kifutópálya miatt repülnek ilyen alacsonyan, hisz nincs elég lendületük ahhoz, hogy egyből magasabbra szálljanak. Egy nagyobb repülőgépnek pedig még kevésbé elég ez a röpke 2180 méter, amin a felszálláshoz végiggurul.

 

A strand mellé épült repülőtér viszont nem veszélyes, ezért a strand is megmenekült, sőt, vannak olyan turisták is, akik kifejezetten csak a repülőgépek miatt mennek oda. Sok helyen meg is lehet találni a repülőgépek menetrendjét, például fórumokon, vagy kávézókban kiragasztva, hogy aki a repülőgépekre kíváncsi, az még véletlenül se maradjon le róluk.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál. Tovább

Balatonaliga Horgász Egyesület Kikötő

A Balatonaligai Horgász Egyesület kikötője a Balaton keleti medencéjének keleti partján... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 243

Átlagos értékelés: 4.8

autó