Magyar siker a Maláj Nemzeti Bajnokságon

hirdetes

Magyar siker a Maláj Nemzeti Bajnokságon

mvsz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

7 nemzet 40 versenyzője vett részt a Maláj és az Ázsia Bajnokságot megelőző 8 napos edzőtáborban Langkawi-ban. Magyarországról Vadnai Benjámin (BYC) és Vadnai Jonatán (BYC) utazott ki az eseményre, és mindketten részt is vesznek majd a december 12-én kezdődő optimist világversenyen, az Ázsia Bajnokságon.

 

Magyar siker a Maláj Nemzeti Bajnokságon 2009

Maláj Nemzeti Bajnokság 2009 - Magyar sikerek

Az edzőtáborban minden nap 4-5 óra vitorlázás mellett komoly torna és nyújtógyakorlatokat végeztek a fiúk, és három óra elméleti felkészülés is volt. A tréninget az argentin Rulo tartotta három maláj edzővel. Benji és Jonatán nagyon sok új dolgot tanult, amelyek sokat fognak csiszolni a vitorlás tudásukon.

Az edzőtábort követte a Maláj Nemzeti Bajnokság, ahol 10 nemzet 179 hajója állt rajthoz, köztük a világbajnokság 2. 4. 6. és 9. helyezett versenyzője is. A négy napos rendezvényen 10 futamot rendeztek, egy nap csapatverseny volt. A futamok 6-10 csomós szélben, és igen erős, változó irányú áramlás mellett zajlottak, sajnos ezek a körülmények nem igazán kedveztek Benji súlyának. Ennek ellenére a fiatal optimistes egyenletes vitorlázással az összetettben 2. helyezést ért el! Vadnai Jonatán szintén a mezőny elejében vitorlázott, összetettben a 18., korosztályában 2. lett. A csapatversenyben is részt vettek indiai és újzélandi csapattársakkal, és nagyon élvezték az izgalmas küzdelmet a profi egységek ellen.

hirdetes

Két nap pihenő után kezdődik az Ázsia Bajnokság, amelynek a Maláj Szövetség által nemrégen felépített központ ad otthont. A létesítmény a versenyzésről szól, a válogatott vitorlázók második otthona, nagyon korszerű és minden igényt kielégít, amit el lehet várni egy ilyen világverseny esetében. Holnap, vagyis szombaton lesznek a felmérések, majd vasárnap a próbafutam. December 14-én, hétfőn kezdődik majd a verseny, amelyről minden nap beszámolunk Vadnai Péter, Benji és Jonatán édesapja helyszíni tudósítása segítségével.

hirdetes

 

Magyar siker a Maláj Nemzeti Bajnokságon 2009Magyar siker a Maláj Nemzeti Bajnokságon 2009Magyar siker a Maláj Nemzeti Bajnokságon 2009Magyar siker a Maláj Nemzeti Bajnokságon 2009

További képek

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,... Tovább

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 149

Átlagos értékelés: 5.0