Összedőlt a máltai Azúr Ablak

hirdetes

Összedőlt Málta legnagyobb értéke!

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Milliók jártak a csodájára a máltai Azúr Ablaknak, mely a napokban sajnálatos módon összedőlt. Gondolhatjuk, hogy micsoda csapás ez annak az országnak, amely első sorban a turizmusából él, igaz?

Összedőlő máltai csoda

 

Az Azúr Ablak Gozo szigetén található, mely a szigetnyi országtól északkeletre fekszik. Ez egy egészen kicsi, mindössze 67 négyzetkilométer nagyságú.  Legnagyobb kincse egy héttel azelőttig az Azúr Ablak volt. Egy 100 méter magasan a tenger fölött átívelő természetes kőhídról volt szó, mely két darab, egyenként 40 méter széles gigantikus kőoszlopon volt.

 

 

Nevét természetesen a hátteret nyújtó tengerről kapta, mely bármilyen hihetetlen, de télen nyújtotta a legszebb látványt. Akkor a tenger olyan magasra korbácsolta a hullámokat, hogy azok a boltozatot nyaldosták. 

hirdetes

 

Összedőlő máltai csoda

Nem is olyan véletlen tehát, hogy ez a természeti kincs összeomlott. Voltaképpen ez egy természetes folyamat része. A természetes erózió által keletkezett maga a boltozat is, most pedig a természet csak elvégezte azt a munkát, amit hosszú évekkel ezelőtt abbahagyott.

 

Egy, a szigeten élő ember be is számolt a sajnálatos esetről, melynek egyébként a szemtanúja is volt:"Tombolt a tenger az Azúr Ablak alatt. A kőhíd hirtelen, nagy robajjal a tengerbe omlott" - mesélte a Times of Malta című lapnak a Gozón élő Roger Chessell.

hirdetes

 

 

Népszerű hely volt, nem csak a turisták, hanem a filmesek körében is. Sok más mellett itt forgatták a Trónok harca egyik jelenetét is.

 

(Fotó forrása:  Marlon George Grech)

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
tenger,óceán

Szótár

Hosszú hétvégék külföldön

Hosszúhétvégék külföldön. Alfatours! Tovább

Világ körül

Ha szereted a szép képeket, a külföldi országok nevezetességeit, érdekességeit,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes