A legmagasabb mászófal a világon, aminek még nehézségi fokozatai is vannak

hirdetes

A világ legmagasabb mászófala

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hollandiában található a világ legnagyobb mászófala. Mindez nem véletlen, hisz abban az országban nincsenek hatalmas, kihívást jelentő hegyek. De ezt a hiányosságot nagyon jól kiküszöbölték ezzel a hatalmas mászófallal, ami sokszor még a profiknak is kihívást jelent, különösen a nehezített részek.

37 méter magas mászófal

Hollandiában, azon belül is Groningen városában található a világ legmagasabb mászófala, az Excalibur. Nem véletlenül kapott ilyen hangzatos nevet, hisz nem egy kicsi sziklamászó falról van szó. A fal 37 méter magas, ami ugyan nem egy Himalája, de éppen elég ahhoz, hogy az ember libabőrös legyen a tetején. Ráadásul a torony egymagában áll egy dombon és egy kicsit meg is van döntve, ami kihívást jelent az oda felmerészkedő vendégeknek - néha még a gyakorlott falmászóknak is.

 

37 méter magas mászófal

Hollandia nem a hatalmas hegycsúcsairól és szikláiról híres, így akinek olyan kalandos hobbija van, mint a hegymászás, annak nem biztos, hogy ez az ország fog elsőnek az eszébe jutni, ha egy kis külföldi kiruccanást tervez. De a hollandok kiküszöbölték ezt a problémát a világ legmagasabb mászófalával. Így aki csupán azért nem jönne ide nyaralni, mert mellőznie kéne ezt a hobbit, azt is lesz mivel az országba csalogatni.

 

Az Excalibur mászófelülete 800 négyzetméter; a 37 méteres falon pedig egy 11 méteres görbület található. Ez a görbület se viccből lett kitalálva, ugyanis nehézségfokozatokat jelöl: a könnyebbik, hajlott felén a kezdők is felmászhatnak, viszont a másik oldal megmászása sokszor még a profiknak se megy könnyen.

 

37 méter magas mászófal

Viszont nem csak ez az egyetlen mászófal található ebben a mászóközpontban, bár tény, hogy a 37 méteres magasságával ez a legfeltűnőbb.  A beltéri mászófalak 18 méter magasak. Ha valakinek kihívást jelent megmászni a kinti, 37 méteres falat, az idebent gyakorolhat. Így ha esetleg rossz idő lenne, a látogatók akkor sem unatkoznak.

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
sport

Szótár

Hafenmeister

Hafenmeister (ejtsd:háfenmájszter): kikötőmester Tovább

Cirkálás

A cirkálás, vagy más néven kreuzolás a szél ellen történő vitorlázás, cikk-cakk vonalban. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 152

Átlagos értékelés: 4.7