Matt Molly lefényképezte az idő múlását

hirdetes

Matt Molly elképesztő fotósorozata

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Matt Molly time lapse technikával készítette el érdekesebbnél érdekesebb fényképeit. A fotók olyan jelenségeket ábrázolnak, amiket szabad szemmel nem láthatunk.

Matt Molly csodálatos fotósorozata

Matt Molly csodálatos és igen látványos fotókat készített egy speciális technikával. A kanadai fényképész többnyire az eget fotózta le, ami már önmagában igen változatos, hisz ha felnézünk az égre, mindig más mintákat formáznak a felhők. Viszont Molly a felhők látványos átvonulásán kívül valami egészen mást is megörökített: mondhatjuk úgy is, hogy magát az időt fényképezte le. Ez egy különleges technikával, a time-lapse-val lehetséges. Ezzel a technikával nemcsak pillanatokat ragadhatunk meg, hanem az idő múlását is.

 

Matt Molly csodálatos fotósorozata

A time-lapse technika lényege, hogy a lejátszott képkockák sebességénél jóval lassabb a felvett képkockák sebessége. Ezért néznek ki úgy a képek, mintha a felhők gyorsított felvételben vonulnának az égen. Ezzel a különleges technikával képesek vagyunk olyan pillanatokat is megörökíteni, ami egyébként túl lassú folyamat ahhoz, hogy bármit is észleljünk belőle; ilyen például egy növény virágzása. Molly legalább 200 képet használt fel time-lapse módban ahhoz, hogy létrehozza ezeket a gyönyörű képeket.

 

Matt Molly csodálatos fotósorozata

A time-lapse fotózás nagyon látványos és ha az ember ráérez erre a technikára, akkor nincs előtte akadály. Gyönyörű, ahogy a fotós megragadja ezeket a pillanatokat.

 

 

Forrás: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Behajózás

Behajózás - hajóra szállni, felkerülni az utaslistára Tovább

Rolex Miami OCR

Rolex Miami OCR vitorlás verseny Ezt a vitorlás versenyt az egyik legnagyobb és... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 221

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív